Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » LibreOffice programban hogyan...

LibreOffice programban hogyan kell megadni, hogy egy másik munkalap cellájából vegyen a függvény értéket?

Figyelt kérdés
Van egy 2025-01 és egy 2025-02 nevű munkalapom, és a 2025-01-esen az N37-es cella értékét szeretném tovább vinni a 2025-02-es lap N37-es cellájában lévő függvénybe, hogy ahhoz adjon hozzá további számokat.
ma 09:54
 1/2 anonim ***** válasza:
0%

ChatGPT (ha neked nem sikerült, de hát ha. Amúgy passz):

A LibreOffice Calc-ban egy másik munkalap cellájára hivatkozáshoz az alábbi szintaxist kell használni:

```

='Munkalap_név'.Cellahivatkozás

```

A te esetedben, ha a **2025-02** munkalapon az **N37** cellába szeretnéd betenni a **2025-01** munkalap **N37** cellájának értékét, akkor ezt az alábbi módon teheted meg:

```

='2025-01'.N37

```

Ha pedig ezt egy számításhoz akarod felhasználni, például hozzáadni egy értéket (pl. 100-at), akkor így:

```

='2025-01'.N37 + 100

```

**Fontos megjegyzések:**

- Ha a munkalap nevében szóköz vagy speciális karakter van, akkor idézőjelek (`'`) szükségesek. Nálad a `2025-01` és `2025-02` nevek nem tartalmaznak szóközt, így az idézőjelek opcionálisak.

- Ha a függvény nem működik, ellenőrizd, hogy a **2025-01** munkalap létezik-e, és hogy az **N37** cella valóban tartalmaz-e értéket.

Ha további kérdésed van, szólj! 😊

ma 10:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, sikerült! Pedig régen tanultam ezt is az infós suliban, de nem használtam, így elfelejtettem. Hálás vagyok neked! :o)
ma 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!