Kubuntu alatt a ZOOM túl sok erőforrást felemészt, mi lehet az oka?
Egy friss kubuntu alá feltelepítettem a zoom alkalmazást, és azt vettem észre, amikor a kamera is be van kapcsolva, és a képernyámegosztás is, hogy 50%-ot zabál fel a 11.gen i5-ös proceszoromból. És ram is sok kell neki.
Vajon hogy lehetne ezt optimaliuzálni?! hogy legalább úgy menjen, mint windows alatt?
Kedves #1
Elmulasztottam megírni, hogy én egy vagyok azok közül, akiknek mostanra lett elege a windows és a "fizetős" alkalmazások erőszakoskodásaiból, és laptopomra linuxra váltottam.
Nem vagyok teljesen analfabéta, könnyen is tanulok, csupán csak 30 éve vagyok windows felhasználó, ezért nem sokat tudok a linux felhasználásról.
NEm ijedek meg a bash ablaktól sem. Csupán csak még sokat kell tanulnom :)
Elmondanád kérlek, hogy mi a külömbség a flatpack, és a közt, amit én feltelepítettem?!
És hogy hol találok flatpack-os verziót?
Előre is köszönöm.
Honnan telepítetted a Zoomot? Ha a weboldalról vagy a Kubuntu csomagkezelőjéből, akkor valószínűleg a nem flatpakos verziót használod.
Ezt könnyen ki tudod próbálni. Nyits egy terminál ablakot, és beírod ezt:
flatpak run us.zoom.Zoom
Ha erre nem indul el a Zoom, akkor a nem flatpak verziót telepítetted.
A flatpakos verzióhoz első körben a flatpak csomagot kell telepíteni, és beállítani a Flathub tárolót, ehhez itt van leírás:
A flatpakos Zoom pedig itt van:
A telepítését vagy Discoverből csinálod, de ez esetben figyelni kell, hogy a flatpak verziót telepítsd. Egyszerűbb bemásolni ezt a parancsot terminálba:
flatpak install flathub us.zoom.Zoom
És utána indítás:
flatpak run us.zoom.Zoom
A flatpak és a nem flatpak verzió között a különbség abban van, hogy máshogy vannak csomagolva.
Inkább a Zoom viccelt meg engem, hogy zabálja a cpu-t :D
#3 Köszönöm az értékes választ!
igen, rendesen telepítettem, a zoom oldaláról letöltve az ubuntu verziót.
flatpak alapból fent volt, mert müködott a flatpak --help
Ki is próbálom, viszont Vajon le kell-e szedjem előtte a sima telepítést?
Kedves #6 :)
Hát... lehet, ám, ha a munkája az embert hozzáköti... Kurzusokat tartok egy oktatási központban, ahol felnőtteket képzünk. A cég előfizetett az oktatóknak zoomra... ezt kell használni... Sajnos nem szabad választás a kérdés. A zoom-ot kellene zökkenőmentesen futtatnom.
NEm szeretnék újra windowst. 30 éve vagyok windows felhasználó, és mára már nem kérek az agressziójából.
"Ki is próbálom, viszont Vajon le kell-e szedjem előtte a sima telepítést?"
Nem kötelező, de érdemes, különben nem biztos, hogy meg tudod különböztetni a parancsikonjaikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!