Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Kubuntu alatt a ZOOM túl sok...

Kubuntu alatt a ZOOM túl sok erőforrást felemészt, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Egy friss kubuntu alá feltelepítettem a zoom alkalmazást, és azt vettem észre, amikor a kamera is be van kapcsolva, és a képernyámegosztás is, hogy 50%-ot zabál fel a 11.gen i5-ös proceszoromból. És ram is sok kell neki.

Vajon hogy lehetne ezt optimaliuzálni?! hogy legalább úgy menjen, mint windows alatt?

tegnap 11:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a flatpakos verziót.
tegnap 14:52
 2/9 A kérdező kommentje:

Kedves #1

Elmulasztottam megírni, hogy én egy vagyok azok közül, akiknek mostanra lett elege a windows és a "fizetős" alkalmazások erőszakoskodásaiból, és laptopomra linuxra váltottam.

Nem vagyok teljesen analfabéta, könnyen is tanulok, csupán csak 30 éve vagyok windows felhasználó, ezért nem sokat tudok a linux felhasználásról.

NEm ijedek meg a bash ablaktól sem. Csupán csak még sokat kell tanulnom :)

Elmondanád kérlek, hogy mi a külömbség a flatpack, és a közt, amit én feltelepítettem?!

És hogy hol találok flatpack-os verziót?

Előre is köszönöm.

tegnap 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Honnan telepítetted a Zoomot? Ha a weboldalról vagy a Kubuntu csomagkezelőjéből, akkor valószínűleg a nem flatpakos verziót használod.

Ezt könnyen ki tudod próbálni. Nyits egy terminál ablakot, és beírod ezt:

flatpak run us.zoom.Zoom

Ha erre nem indul el a Zoom, akkor a nem flatpak verziót telepítetted.

A flatpakos verzióhoz első körben a flatpak csomagot kell telepíteni, és beállítani a Flathub tárolót, ehhez itt van leírás:

[link]

A flatpakos Zoom pedig itt van:

[link]

A telepítését vagy Discoverből csinálod, de ez esetben figyelni kell, hogy a flatpak verziót telepítsd. Egyszerűbb bemásolni ezt a parancsot terminálba:

flatpak install flathub us.zoom.Zoom

És utána indítás:

flatpak run us.zoom.Zoom

A flatpak és a nem flatpak verzió között a különbség abban van, hogy máshogy vannak csomagolva.

tegnap 17:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Meg vic eltek téged a Zoom al. ?
tegnap 18:02
 5/9 A kérdező kommentje:

Inkább a Zoom viccelt meg engem, hogy zabálja a cpu-t :D

#3 Köszönöm az értékes választ!

igen, rendesen telepítettem, a zoom oldaláról letöltve az ubuntu verziót.

flatpak alapból fent volt, mert müködott a flatpak --help

Ki is próbálom, viszont Vajon le kell-e szedjem előtte a sima telepítést?

tegnap 18:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Mert a Zoom egy rakás fos
tegnap 18:20
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves #6 :)

Hát... lehet, ám, ha a munkája az embert hozzáköti... Kurzusokat tartok egy oktatási központban, ahol felnőtteket képzünk. A cég előfizetett az oktatóknak zoomra... ezt kell használni... Sajnos nem szabad választás a kérdés. A zoom-ot kellene zökkenőmentesen futtatnom.

NEm szeretnék újra windowst. 30 éve vagyok windows felhasználó, és mára már nem kérek az agressziójából.

tegnap 18:42
 8/9 anonim ***** válasza:

"Ki is próbálom, viszont Vajon le kell-e szedjem előtte a sima telepítést?"

Nem kötelező, de érdemes, különben nem biztos, hogy meg tudod különböztetni a parancsikonjaikat.

tegnap 20:45
 9/9 A kérdező kommentje:
Leszedtem, feltettel flatpak-ként, ugyan az a mese. 50% cpu-t zabál a drága. Vagyis nem történt semmi :(
tegnap 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!