Szükséges mindnek mennie az alábbi alkalmazásokból?
Bekapcsolom a gépet, és az alábbi folyamatok zajlanak a Feladatkezelő szerint:
taskmgr.exe
alg.exe
wmiapsrv.exe
KMWDSrv.exe
jgs.exe
is360srv.exe
DeVSvc.exe
BTNService.exe
ApplicationUpdater.exe
explorer.exe
spoolsv.exe
svchost.exe (4×!!!)
Rapimgr.exe
cmdagent.exe
lsass.exe
services.exe
wcescomm.exe
winlogon.exe
csrss.exe
smss.exe
ctfmon.exe
hkcmd.exe
igfxtray.exe
StartAutorun.exe
wdfmgr.exe
Ezen kívül a rádiófrekis bill és egér progijai:
KMProcess.exe
KMCONFIG.exe
valamint jelenleg a firefox.exe, és az általa használt, amúgy igencsak memóriazabáló plugin-container.exe megy.
Ez 33(!!!) folyamat, és még nem is csinálok semmit. Ezek közül mi az, aminek feltétlenül mennie kell, és a többit hogyan tudom letiltani/törölni?
Előre is köszi a válaszokat!
az svchost nem gáz hogy megy 4x ha ez aggaszt(gondolom ezért vannak ott a felkiáltójelek)
de amúgy van 1-2 felesleges progi ami csak úgy megy
futtatásba beírod hogy "msconfig" "-jelek nélkül persze, és ott az automatikus indítás fülnél ki tudod szedni azokat a programokat amik feleslegesen indulnak, winamp pl szokott így indulni, nero hülyeségei, msn stb.
ezek ráérnek akkor elindulni, maikor szükség van rájuk
Csak te tudhatod, hogy valójában mire van szükséged. 33 folyamat egy hálózatra kötött gépnél nem túl sok.
Ha bizonyos folyamatok betöltését módosítani szeretnéd, akkor a feladatkezelőben kattints az új feladat gombra, majd gépeld be ezt így: msconfig.exe
Megjelenik a rendszerkonfigurációs segédprogram. Ezen kattints az Automatikus indítás fülre. itt meg tudod nézni és módosítani tudod, hogy mely programok töltődjenek be a Windows indításakor. A többi fülnél nem érdemes elállítani semmit, ha nem értesz hozzá, mert instabillá teheted a rendszert.
játszhatsz olyant is, hogy egyesével leállítod az alkalmazásokat ami kell az újra indul magátl ami meg nagyon kell annál meg kiírja hogy le fog állni a gép(lsass.exe)
amúgy ezek a programok induláskor alapból betöltődtek vagy használtad a gépet sokáig indítottál el programokat aztán lett ez?
Csináltam egy újraindítást, és az alábbiak indultak el:
Ezek közül, amit tudok, hogy micsoda, az a uTorrent.exe, AWC.exe, cfp.exe, KMCONFIG.exe, KMProcess.exe, firefox.exe
Az msconfigot elindítva ezek az automatikusan betöltődő programok:
A többiről sajna fogalmam sincs, micsoda, ezért nem is tudom, mi az, amit le lehetne állítani, illetve letiltani.
Winamp nincs a gépen, a nero automatikus indulása le van tiltva.
ha jól sejtem van egy PDA-d(wcesscomm.exe, rapimgr.exe) az a program mondjuk felesleges, csak akkor kell ha a pda rá van dugva a gépre
a startautorun.exe nem tudom micsoda, de elég gyanús, hogy feleslegesen futó program
a wuauclt.exe frissítéseket keres windows hoz, folyamatosan(folyamatosan feleslegesen... -.-)
a BTNtServive.exe a bluetooth kapcsolatot kezeli, az is felesleges ha nem használsz bluetooth eszközt éppen
a többi okés cucc, ha esetleg érdekel mi micsoda azt is leírhatom, de ha nem muszáj legyen elég annyi h azok nem baj(sőt kell) hogy menjenek
Hát PDA-m ugyan nincs, de gyanítom, hogy a mobil szinkronizálása miatt mehet a wcescomm.exe és társa. A startautorun (mint kiderült közben) a rádiófrekis bill. és egér kezeléséhez kell. :P
Ezek szerint szinte az összes folyamatnak mennie kell.
Köszi Mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!