Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ezekkel a programokkal megfigy...

Ezekkel a programokkal megfigyelhetem a szobám?

Figyelt kérdés

iSpy (ingyenes)

webcamXP (ingyenes)

Szeretném látni ki mászkál bent, míg én távol vagyok.

jan. 19. 15:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
58%
Ezek kamerarendszer vezérlőprogramok. Ha te fel akarod venni a szobádat, elég ha ott hagyod a telefonodat bekapcsolt videófelvétellel. Vagy ha van webkamerád, akkor elindítod valamelyik videós programban (pl. OBS) a felvételt vele.
jan. 19. 15:32
 2/18 A kérdező kommentje:

Ebben a cikkben olvastam:

[link]

A telefonom semmiképp sem hagyom itt.

A laptopomon van webkamera.

Az OBS letölthető internetről? Ha elindítom a felvételt, a képernyőn látszani fog valami?

Olyan program kellene, ami lezárt képernyő mellett is működik.

jan. 19. 15:35
 3/18 anonim ***** válasza:
51%

Igen ezek kifejezetten a webkamerád képének megosztását végző szoftverek.

Amire ügyelni kell:

- a tűzfaladon, routereden ki kell engedni a szoftver által használt portot

- ellenőrizni kell, hogy távolról, a szolgáltató által adott publikus IP-címen nyitva van-e az említett port - ehhez léteznek online port szkennerek (például, többek között: [link] ) - nincsen az IP-cím szolgáltatói CgNAT mögé rakva

- ajánlatos DDNS-szolgáltatást beállítani - ilyen például a no-ip.com - a gépen/routeren, hogy ne kelljen vacakolni a szolgáltató által nyújtott változó publikus IP-címekkel

- az alapértelmezett felhasználóneveket/jelszavakat/port-számokat érdemes lecserélni

- ellenőrizd át a gép energiatakarékossági beállításait, mert hajlamos alvó helyzetbe tenni önmagát bizonyos idejű tétlenség után

jan. 19. 15:35
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

"Az OBS letölthető internetről?"

"Az OBS letölthető internetről?"

Kereső:

[link]

első találat:

[link]

ott van Windowsra, Linuxra, MacOS-re

jan. 19. 15:45
 5/18 anonim ***** válasza:
Miért szeretnéd megtudni? Valaki lopja a legódat? 😃
jan. 19. 22:30
 6/18 A kérdező kommentje:
Igen ☺️
jan. 19. 22:38
 7/18 A kérdező kommentje:
A 3-as hozzászólás nekem kínai.
jan. 19. 22:39
 8/18 anonim ***** válasza:

#7: Pedig egyértelmű: ha egy hálózati kiszolgálót (szervert) akarsz indítani a gépeden (a fent jelzett programok azt teszik), az hálózati portot (TCP vagy UDP - például a webszerverek a 80-as és/vagy 443-as TCP porton érhetőek el) fog nyitni, amit át kell engedni az operációs rendszer tűzfalán (amikor indítod fel is fog ugrani erről a Windowsban egy figyelmeztetés), illetve a routereden/a szolgáltatótól kapott eszközödön is át kell engedni (port forwarding vagy virtual server néven lehet megtalálni a router webes beállítófelületén) - mert ellenkező esetben nem lehet kívülről, az Internetről elérni.

Ráadásul egyes szolgáltatók - hogy takarékoskodjanak az erőforrásokkal - arra is vetemedhetnek, hogy több előfizetőnek ugyanazt az Internet irányából látható, publikus IP-címet adja, szóval ez - még ha a tűzfal és a router jól be is van beállítva - hátráltathatja a távoli elérés sikerét. (ennek teszteléséhez javasoltam eszközt).

Plusz poénként a lakossági Internet-szolgáltatók - ugyancsak takarékossági megfontolásokból - változtatják az ügyfelek Internet irányából látható, publikus IP-címeit, így - ha távolról akarod elérni a kamerádat - azt mindig más és más az Internet irányából látható, publikus IP-címen teheted meg. Ennek kivédésére szolgál a DDNS-szolgáltatás: a szolgáltatásba beregisztrálsz, beállítasz egy hosztnevet, majd ezeket az adatokat megadod a szolgáltatáshoz elérhető kliensszoftverben, vagy - ha a routered tud ilyet - a routeredben, így a beállított fix hosztneven keresztül tudod elérni a kamerádat, nem kell folyamatosan változó IP-címekkel vacakolnod.

jan. 19. 23:23
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a részletes választ.

Nem tudom van-e tűzfal a laptopon. Az mire való?

jan. 19. 23:28
 10/18 anonim ***** válasza:

"Nem tudom van-e tűzfal a laptopon. "

Nagy valószínűséggel igen.

Windowsban például:

[link]

"Az mire való?"

Az szabályozza a hálózati forgalmat, hogy hova mehet ki és honnan jöhet be hálózati forgalom. Kb. mint egy portás egy épületnél.

jan. 19. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!