Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan érhető el az,hogy...

Hogyan érhető el az,hogy két,több külön plane object ot displaceoljak egyetlen heightmap el?

Figyelt kérdés

Bocsi a megfogalmazásért de nehéz kifejtenem mit akarok mondani.

Van 5 külön részből álló plane mesh egy game engine ban, és a blenderben is.

Ezt a plane mesht blenderben készítettem ez egy clipmap elszeletelve 5 felé azért lett elvágva 5 fele,hogy a frustum,occlusion culling működjön rajta.

Szóval van egy height map em amivel módosítom a clipmap felületét de mivel 5 külön objekte vágtam a clipmapet és mivel mind az 5 db hoz hozzá adom a heightmap ot ezért a clipmap nem folytatólagos hanem ugyanazt a domborzati mintát adja.

Hogy oldjam ezt meg?

jan. 15. 11:05
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem derült ki milyen game engin-t használsz ezért konkrét választ nem tudok adni azonban a logikát el tudom mondani hogyan is kellene nekirugaszkodni.

Fapados megoldás: A heightmapot is 5 részre vágod és nem ugyanezt a heightmapot rendeled mind az öthöz.

Elegánsabb megoldás. Miután hozzárendeled ugyanazt a heightmapot minden clipmaphez az objectumaidhoz beállítasz egy offsetx offsety értéket (lehet ez vector is) és ez alapján már tudod mennyire kell eltolnod a heightmapat az egyes clipmapekhez. pl ha egymás mellett van 2 10*10 méretű clipmap és van egy 20*10-es heighmapad akkor, az első clipmapnél az offset 0 0, a második clipmanél pedig már 10 0 és így tovább.

jan. 15. 11:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Megpróbálom rekonstruálni blenderben majd este ha gépnél leszek.

Eggy másik megoldás is eszembe jutott. Itt nem a heightmap ot tolom el hanem a Clip mapeok uv ját pont úgy állítom be hogy a megfelelő kezdőfelállást kapják ezután már csak offsetelni kell a heightmap ot minden egyes alkalommal mikor újrapozícionálom a clipmapokat.

Nem tudom ez mennyire életképes de

olyasmit tervezek hogy az adott clipmap mesh al be tudjam járni a heightmap ot.

Meglássuk majd este megpróbálom megint.

jan. 15. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!