Linux: felhasználók legegyszerűbb átvitele új rendszerre? (bővebben lent)
Linuxot szeretnék telepíteni, a felhasználókat milyen, eyszerű módon lehet átvinni?
Azért lenne ez jó, emrt a fájlokkal kapcsolatosan nem alakulna ki jogosultsági kavarodás.
"/etc/passwd", "/etc/shadow" és "/etc/group" átmásolása elég vagy más is kell?
1 system felhasználó van amelyet jó lenne átvinni.
Egy meg két felhasználó esetén nincs értelme. Egynél meg pláne. Több meló van vele, mint az új rendszeren létrehozni a felhasználókat és beállítani a jogosultságokat.
"/etc/passwd", "/etc/shadow" és "/etc/group" átmásolása elég vagy más is kell?"
Ezeket át lehet másolni. De inkább ne tedd.
Mert mindenképpen létre kell hoznod a felhasználókat és javasolt udyanazzal az user id-vel. Pusztán az említett fájlok átmásolásával háklis lesz. Ha meg már megcsináltad felesleges átmásolni ezeket. Ezen felül chown, chmod kell azt csókolom.
Egy, system user van, aminek a nevében fut egy szolgáltatás, nagyon sok fájl van a tulajdonában, de valószínűleg rekurzívan jogot adok neki.
Ahogy megnézegettem a fájlokat, nem érte volna meg átmásolni, ráadásul az új rendszeren ugyanolyan azonosítóval már van rendszerfelhasználó szóval keveredés lett volna csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!