Miben terveztek a 3D nyomtatónak? Van olyan program amely nem rakja össze az objektumokat hanem csak mellé teszi?
Gyakran van átfedés, azt szeretném ha nem lenne:
Az alját megnagyobbítottam 1 milliméterrel és nem tolja szét a két álló objektumot. Most észrevettem és korrigáltam, de gyakran változtatunk.
(Személy szerint tervezni FreeCAD-ben tervezek, szeletelőnek meg jellemzően az Ultimaker Cura-t használom, nagy ritkán, speciális esetben a PrusaSlicer-t. De azt gondolom ez tulajdonképpen irreleváns.)
> Van olyan program amely nem rakja össze az objektumokat hanem csak mellé teszi?
Pl. a Cura több objektum beimportálása esetén úgy próbálja elhelyezni a tárgyakat, hogy azok között legyen elégséges hely. Illetve bármit is módosítasz, két kattintás megkérni, hogy rendezze el az objektumokat úgy, hogy ne legyen átfedés. De…
Te átméretezel egy tárgyat/alkatrészt. Hogy miért, azt te tudod. Lehet a te elvárásod az, hogy az átméretezéssel ne legyen átfedés. Más meg pont azért méretez át valamit, hogy keletkezzen átfedés. A szoftver meg nem gondolatolvasó. Az átméretezés csak a méretet változtatja, a pozíciót nem. Ha te mozgatni is akarod, akkor neked kell mozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!