Magyarul íráshoz, milyen programot használtok?
Akkor van jelentős különbség, ha nem a magyarnak megfelelő ISO kiosztású a billentyűzet, hanem az amerikai ANSI szerinti. Ez is 2 db betűt érint, az ISO kiosztáson a bal Shift rövid, hogy +1 gombbal beférjen oda az "í" betű. Valamint az Enter gomb fordított L-alakú, hogy a kivágásba beférjen még az "ű" betű.
Így:
Ezt leszámítva minden billentyű megegyezik, és nem az számít hogy mi van felmatricázva a gombra, hanem hogy milyen nyelvi beállításra van a rendszer téve. Ha átállítod a beviteli nyelvet magyarra a rendszerbeállításokban, akkor a magyar kiosztás szerint fogja a leütött billentyűt bevinni az összes program, hiába angol/német/más nyelvű matrica van a gombon. Igaz, ehhez meg kell tanulni gépírni, de minimum azt megtanulni hogy melyik betűt és írásjelet hol keresd.
Ha ANSI a laptop billentyűzet, akkor a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás tényleg az, hogy veszel egy USB-s magyar ISO kiosztású billentyűzetet, és arról gépelsz.
Ahogy sejtem nem Magyarországon élsz, szóval azt tudom javasolni, mint előttem, hogy vegyél egy magyar billentyűzetet.
A Wattpadon írást semmiképp, hanem külön doksiban, mert van hogy nem ment el vagy random kitörli a draft részeket. Doksiból watty-ra másolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!