Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Magyarul íráshoz, milyen...

Magyarul íráshoz, milyen programot használtok?

Figyelt kérdés
Az első regényemen dolgozom, viszont eddig csak kézzel írtam. Most próbálom írni laptopon, de valahogy nekem elég bonyolultnak tűnik az a verzió, hogy bizonyos billentyűkhőz tegyek be magyar betűket, és ugye így nincs hozzáférésem az írásjelekhez, és minden szónál ahol épp ékezetre van szükségem, vagy épp más írásjelre, mindig változtatni, így egyszerűen fárasztó. Vagy csak én nem értek ehhez a digitális részhez elég jól? Ti akik írtok magyarul, milyen programot használtok? Autocorrect laptopra nincs. Vagy az egyetlen megoldás ha szerzek egy magyar billentyűzetet, amin azonos időben hozzáférek a magyar betűkhöz és írásjelekhez?

dec. 9. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Akkor van jelentős különbség, ha nem a magyarnak megfelelő ISO kiosztású a billentyűzet, hanem az amerikai ANSI szerinti. Ez is 2 db betűt érint, az ISO kiosztáson a bal Shift rövid, hogy +1 gombbal beférjen oda az "í" betű. Valamint az Enter gomb fordított L-alakú, hogy a kivágásba beférjen még az "ű" betű.

Így:

[link]

Ezt leszámítva minden billentyű megegyezik, és nem az számít hogy mi van felmatricázva a gombra, hanem hogy milyen nyelvi beállításra van a rendszer téve. Ha átállítod a beviteli nyelvet magyarra a rendszerbeállításokban, akkor a magyar kiosztás szerint fogja a leütött billentyűt bevinni az összes program, hiába angol/német/más nyelvű matrica van a gombon. Igaz, ehhez meg kell tanulni gépírni, de minimum azt megtanulni hogy melyik betűt és írásjelet hol keresd.

Ha ANSI a laptop billentyűzet, akkor a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás tényleg az, hogy veszel egy USB-s magyar ISO kiosztású billentyűzetet, és arról gépelsz.

dec. 9. 17:24
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Vagy veszel egy magyar billentyűzetet (nem nagy tétel, pár ezer forintért lehet kapni), vagy veszel billentyűmatricákat, és átmatricázod a billentyűzeted.
dec. 9. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Aki magyarul ír, annak magyar billentyűzete van.
dec. 9. 18:27
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Van megoldás, amivel úgy tudod elérni az ékezetes karaktereket, hogy az alapgombokat lenyomva tartva kiválasztod az ékezetes megfelelőt, ez a PowerToys gyűjtemény Quick Accent eszköze. Hamar meg lehet szokni.
dec. 9. 18:29
 5/6 anonim válasza:
Kezdj el Wattpadon. Nekem is eleinte szokatlan volt,de hidd el napok alatt megfogod szokni,és könnyebben fog menni az írás.
dec. 10. 06:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahogy sejtem nem Magyarországon élsz, szóval azt tudom javasolni, mint előttem, hogy vegyél egy magyar billentyűzetet.

A Wattpadon írást semmiképp, hanem külön doksiban, mert van hogy nem ment el vagy random kitörli a draft részeket. Doksiból watty-ra másolni.

dec. 10. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!