Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ezt meglehet így oldani?

Ezt meglehet így oldani?

Figyelt kérdés

Van egy wifi adapter, amihez még cd-n adták hozzá a drivert, de a gépben nincs már olvasó.

Telómról osztanék netet a gépre és úgy szednék le driver-t az adapterhez.

dec. 8. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:

A gép mivel fogja a netet látni és kapcsolódni rá? Mert ha azzal a wifi adapterrel ami nem működik a driver hiánya miatt, akkor ez nem járható út.

Ehelyett a telefonra töltsd le a drivert, azt átmásolod a gépre és telepíted.

dec. 8. 21:27
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Ha Androidos telefon:

"A legtöbb Android-telefonon megosztható a mobiladat-kapcsolat Wi-Fi, Bluetooth vagy USB segítségével."

[link]

Az első kettő kilőve, így marad a legutolsó. Összekötöd a gépet és az okostelefont USB-n keresztül és megosztod a mobiltelefon netjét az előbb idézett oldalon leírtak szerint.

Ha ez nem járható út (mert a telefon nem engedi az USB-s Internet-megosztást), akkor letöltöd a meghajtóprogramot a telefonoddal, majd összekötöd a számítógéppel a telefont USB-n keresztül és átmásolod a meghajtóprogramot a telefonod háttértáráról.

dec. 8. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
65%
Meglehet, hogy meg lehet.
dec. 9. 01:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Érdekes. Nálam a wifi hálózatok akkor jelennek meg, ha kihúzom a lan kábelt.

Ezután a wifi adapteremhez nem driver kell, hanem a wifi-jelszót kell jól beírni.

Mindezek után persze már akár valami driver-t is letölthetek hozzá, hátha fejreáll tőle a gépem.

dec. 9. 08:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Lehet az újabb gépekben már bevan építve az adapter alapból.

A mostani gép már vagy 12 éves amihez külső adapter kell, lehet az újhoz már nekem sem fog kelleni.

dec. 9. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:

"Lehet az újabb gépekben már bevan építve az adapter alapból."

De nem figyeltél az előző válaszra.

Abban én is egy külső wifi-adapterről beszélek és amúgy egy szintén 11-12 éves gépről.

Tehát, amikor bedugom az USB-be elsőnek a wifi "adaptert", akkor a Windows telepít hozzá egy alapvető (generic) illesztőprogramot, amivel már el tud indulni annyira, hogy felmenjek vele a netre.

De, ha elsőre nem akarja érzékelni a számítógép, akkor átdugom egy másik USB-be és akkor álltalában már működik. (Hacsak nem romlott el.)

A többit meg az ez előtti hozzászólásomban írtam le.

Biztos, hogy wifi adapter az?

Valami típus/modellszámot kaphatnánk róla.

Vagy lehet, hogy nem is wifi, hanem ilyen 20 éves sim-kártyás mobilnet izé került elő???

(Csak mert ahhoz sem kellett a cd-ről illesztőprogramot telepíteni.)

dec. 9. 14:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam belerakni a saját gépembe, a kérdésben szereplő gép a tesómé, és az enyémben nem telepítgetett semmit, hanem rögtön feltudtam csatlakozni wifi-re.
dec. 9. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!