Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Davinci Resolve-ban hogyan...

Davinci Resolve-ban hogyan szokás pármásodperces részek sebességét megváltoztatni, ha a videó és az audió külön fájlokból származik?

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok.

Az idővonalamat alkotja:

1) egy videóklip (mp4, az audió rész rejtve az idővonalon)

2) egy audióklip (mp3, mellékesen a hangrorrás egy diktafon)

Vagyis, külön fájlból való a videó ill. a hang, az idővonalon így egy ember látható és hallható miközben beszél. Az egyszerű lejátszással nincs is gond, a hangot kissé eltolva a kép és a hang szinkronban vannak.

Viszont,

azt a problémát találtam, hogy

szereték helyenként pármásodperces részeket felgyorsítani,

ami részben sikerül is (Retime Controls),

viszont ezáltal csak a videó rész gyorsul,

a hang érintetlen marad, sajnos.

(Azt szeretném hogy a felgyorsított szakaszon a hang szinkronban maradjon - jelentse ez akár a felgyorsulást, akár a teljes elnémulást.)

Bármi segítség jó, még csak ismerkedem a programmal, ezért nem kizárt hogy triviális a megoldás.

Keresgéltem ma kész megoldásokat, de eddig úgy sejtem h speciális amit szeretnék, vagyis hogy külön fájlokból való a kép és a hang.

dec. 5. 19:54
 1/2 anonim ***** válasza:
Rendereld ki a szinkronizált videót majd importáld az egységes anyagot egy új projectbe, akkor egyszerre kéne változnia a sebességnek.
dec. 5. 22:43
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Időközben tovább kísérleteztem és úgy tűnik hogy az idővonal jobbklikkes menüjéből a "New Compound Clip..." az, ami nekem kellett.

dec. 6. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!