Davinci Resolve-ban hogyan szokás pármásodperces részek sebességét megváltoztatni, ha a videó és az audió külön fájlokból származik?
Még kezdő vagyok.
Az idővonalamat alkotja:
1) egy videóklip (mp4, az audió rész rejtve az idővonalon)
2) egy audióklip (mp3, mellékesen a hangrorrás egy diktafon)
Vagyis, külön fájlból való a videó ill. a hang, az idővonalon így egy ember látható és hallható miközben beszél. Az egyszerű lejátszással nincs is gond, a hangot kissé eltolva a kép és a hang szinkronban vannak.
Viszont,
azt a problémát találtam, hogy
szereték helyenként pármásodperces részeket felgyorsítani,
ami részben sikerül is (Retime Controls),
viszont ezáltal csak a videó rész gyorsul,
a hang érintetlen marad, sajnos.
(Azt szeretném hogy a felgyorsított szakaszon a hang szinkronban maradjon - jelentse ez akár a felgyorsulást, akár a teljes elnémulást.)
Bármi segítség jó, még csak ismerkedem a programmal, ezért nem kizárt hogy triviális a megoldás.
Keresgéltem ma kész megoldásokat, de eddig úgy sejtem h speciális amit szeretnék, vagyis hogy külön fájlokból való a kép és a hang.
Köszönöm.
Időközben tovább kísérleteztem és úgy tűnik hogy az idővonal jobbklikkes menüjéből a "New Compound Clip..." az, ami nekem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!