Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Gmailben megnèzhetem valahogy,...

Gmailben megnèzhetem valahogy,hogy a címzett olvasta-e a levelemet?

Figyelt kérdés
Jó lenne tudni...Megkapta,ez biztos. Csak azt szeretném tudni,látta-e.
ma 00:36
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

Az e-mailnél - bármelyik szolgáltatásnál - két fajta tértivevény létezik:

- a kézbesítésről történő értesítés (Delivery status notification, DSN) - ezt a küldő fél levelezőszervere állítja ki a címzett fél levelezőszerverének való sikeres elküldéskor

- az üzenet kezelésének értesítése (Message disposition notification, MDN) - ezt meg a címzett fél levelezőkliense küldi el a levelezőkliens beállításaitól/a címzett kénye-kedvétől függően a levél elolvasásától

Az előbbit a GMail webes felületén nem lehet igényelni, csak levelezőkliensben (például az ingyenes, nyílt forrású, multiplatform Thunderbirdben); utóbbit a GMail webes felületén is:

[link]

viszont mivel nagyban a címzett féltől függ, ezért megbízhatatlan.

ma 00:51
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem akarja hogy tudd akkor nem.

Ha mindketten akarjátok akkor nagy nehezen megoldható.

De egyszerűbb válaszolni: "Megkaptam, mindjárt elolvasom" ☺️

ma 01:32
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Ilyen funkció nincs az ezer éves SMTP-protokollban (amin az összes e-mail kliens alapul), csak pl. a (céges) Outlookban, de ott is ki lehet kapcsolni, azaz alapból megkérdezi, hogy vissza akarsz-e jelezni, de le lehet tiltani.
ma 08:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi
ma 10:11
 5/7 anonim ***** válasza:

"Ilyen funkció nincs az ezer éves SMTP-protokollban (amin az összes e-mail kliens alapul)"

Az olvasási tértivevény (Message disposition notification, MDN) szabványos (RFC 3798: [link] ), így minden nagyobb levelezőkliensben elérhető, így a Thunderbirdben új levél írásakor Beállítások --> Tértivevény (Options --> Return receipt) menüpont:

[link]

vagy az Outlookban (nem csak a cégesben!!!):

- [link]

- [link]

a webes felületű Roundcube levelezőkliensben (Return receipt fejezet):

[link]

vagy - mint azt a #1-es hozzászólásomban bemutattam - a GMail webes felületén is.

De - mint azt a #1-es hozzászólásomban már kifejtettem - mivel ennek visszajelzése erősen függ a címzett levelezőkliensén/a címzett félen, ezért ennek használata nem megbízható.

ma 11:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Céges Gmail tudja ezt, a sima sajnos nem
ma 12:44
 7/7 anonim ***** válasza:
#5 Akkor rosszul tudtam, kösz és bocs.
ma 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!