Gmailben megnèzhetem valahogy,hogy a címzett olvasta-e a levelemet?
Az e-mailnél - bármelyik szolgáltatásnál - két fajta tértivevény létezik:
- a kézbesítésről történő értesítés (Delivery status notification, DSN) - ezt a küldő fél levelezőszervere állítja ki a címzett fél levelezőszerverének való sikeres elküldéskor
- az üzenet kezelésének értesítése (Message disposition notification, MDN) - ezt meg a címzett fél levelezőkliense küldi el a levelezőkliens beállításaitól/a címzett kénye-kedvétől függően a levél elolvasásától
Az előbbit a GMail webes felületén nem lehet igényelni, csak levelezőkliensben (például az ingyenes, nyílt forrású, multiplatform Thunderbirdben); utóbbit a GMail webes felületén is:
viszont mivel nagyban a címzett féltől függ, ezért megbízhatatlan.
Ha nem akarja hogy tudd akkor nem.
Ha mindketten akarjátok akkor nagy nehezen megoldható.
De egyszerűbb válaszolni: "Megkaptam, mindjárt elolvasom" ☺️
"Ilyen funkció nincs az ezer éves SMTP-protokollban (amin az összes e-mail kliens alapul)"
Az olvasási tértivevény (Message disposition notification, MDN) szabványos (RFC 3798: [link] ), így minden nagyobb levelezőkliensben elérhető, így a Thunderbirdben új levél írásakor Beállítások --> Tértivevény (Options --> Return receipt) menüpont:
vagy az Outlookban (nem csak a cégesben!!!):
- [link]
- [link]
a webes felületű Roundcube levelezőkliensben (Return receipt fejezet):
vagy - mint azt a #1-es hozzászólásomban bemutattam - a GMail webes felületén is.
De - mint azt a #1-es hozzászólásomban már kifejtettem - mivel ennek visszajelzése erősen függ a címzett levelezőkliensén/a címzett félen, ezért ennek használata nem megbízható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!