Csabiosztkesz kérdése:
Mit állítsak be?
Figyelt kérdés
Linux van a gépemen, játszani akarok, van Windows 10 iso amit BalenaEtcherrel ráflasheltem egy pendrivera. Nem látja az usb-t, valami bios beállítás kellene hozzá, de nem tudom micsoda.nov. 16. 18:59
2/4 anonim válasza:
Etcherrel nem tudod kiírni az ISO-t. Csináld Ventoyyal, vagy ha UEFI-s a géped, csak formázd meg a pendrive-ot és másold fel rá az ISO tartalmát.
4/4 anonim válasza:
Lehet, hogy külön van olyan menüpont, hogy USB Drives vagy hasonló és ott kell kijelölni a Pendrive-ot, hogy bekerüljön a bootsorrenbe és be tudd állítani, hogy arról bootoljon. Régebbi BIOSokban így volt, de talán még mindig van ilyen.
Vagy esetleg próbáld meg kiírni Rufussal a Windows 10-et, bár elvileg Etcherrel is mennie kéne.
Dual boottal akarod a gépet vagy simán lecserélni a meglévő Linuxot Windowsra?
Mert ha dualbootot szeretnél, akkor célszerű először a Windowst telepíteni aztán a Linuxot, mert fordított esetben ha jól tudom a Windows egyszerűen felülírja a már telepített Linux bootloaderét (GRUB) és abba nem fogsz tudni bootolni csak Windowsba. Persze utólag meg lehet oldani azt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!