Miért nem veszi fel az Audacity a Zoom-ból jövő hangot?
Egy beszélgetést szeretnék felvenni (interjú), van egy kondenzátor mikrofonom a laptophoz csatlakoztatva, a mikrofonba bedugva van a fejhallgató, azon keresztül hallom a saját hangomat is, meg a beszélgetőpartner hangját is, de ha Audacity-vel fel szeretném venni, akkor csak a saját hangomat hallom vissza.
Meg lehet oldani valahogy, hogy mindkét fél hangját rögzítse a program?
Pontosan milyen mikrofonról van szó? Gyártó, típus?
Sanda gyanúm szerint - mivel kondenzátor-mikrofont emlegetsz - USB-s mikrofonról lehet szó (mivel a kondenzátor-mikrofonnak fantomtáp kell, azt pedig USB-s tápfeszültségből állítható elő, ha nincs azt megvalósító külön hanginterfész), ami külön bemeneti hanginterfészként jelenik meg a rendszerben, így ha az Audacityben a mikrofont adod meg forrásnak, akkor csak azt - vagyis a hangodat - rögzíti.
Így, látatlanban, gyanítom a "Stereo mix" monitorcsatornát kellene kiválasztani - az tartalmazhatja mind a beszélgetőpartner mind a te hangodat is.
2-es: Maono PM AU422 típ. a mikrofon, és igen, USB-s.
Ezt a Stereo mix csatornát hol tudom választani? Az Audacity-ben?
#3: Először a Windowsban a Start --> Beállítások --> Rendszer --> Hang résznél kell engedélyezni bemeneti forrásként, majd az Audacityben kiválasztható Felvételi eszközként:
Megpróbáltam ma a Stereo mix beállításával felvételt készíteni, és előre sikerült is. (Win10-ben engedélyeztem a Stereo mixet, és Audacity-ben is azt állítottam be mint Felvevőeszköz.) Felvette mindkét irányból a hangot, visszahallgattam, minden oké volt.
Csakhogy amikor újra elindítottam az Audacity-ben a felvételt két perccel később, onnantól az én hangomat nem vette fel, pedig menet közben semmin sem változtattam. Wtf??! Hirtelen ötlettől vezérelve átállítottam a felvételi csatornát a mikrofonomra, és akkor megint felvette mindkettőnk hangját, és ugye ez a beállítás amivel addig a zoom-ból érkező hangot nem vette fel. Nagyon nem értem, hogy mi történik! :/
Légyszi segítsen valaki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!