Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem veszi fel az Audacit...

Miért nem veszi fel az Audacity a Zoom-ból jövő hangot?

Figyelt kérdés

Egy beszélgetést szeretnék felvenni (interjú), van egy kondenzátor mikrofonom a laptophoz csatlakoztatva, a mikrofonba bedugva van a fejhallgató, azon keresztül hallom a saját hangomat is, meg a beszélgetőpartner hangját is, de ha Audacity-vel fel szeretném venni, akkor csak a saját hangomat hallom vissza.

Meg lehet oldani valahogy, hogy mindkét fél hangját rögzítse a program?

tegnapelőtt 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Vissza kell juttatni a kimenet hangját egy bemenetre a hangkártyán. De egy külön csatornára kell tenned, amit az Audacityvel rögzítesz, viszont a fő mixre (amit a partnered is hall) nem, mivel az visszhangot okoz. Ezt csak drága hangtechnikával tudod megcsinálni, bár lehet van ilyened, ha kondenzátor mikrofont használsz, mivel azoknak kell fantomtáp, ami nincs az olcsó vackokban.
tegnapelőtt 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan milyen mikrofonról van szó? Gyártó, típus?

Sanda gyanúm szerint - mivel kondenzátor-mikrofont emlegetsz - USB-s mikrofonról lehet szó (mivel a kondenzátor-mikrofonnak fantomtáp kell, azt pedig USB-s tápfeszültségből állítható elő, ha nincs azt megvalósító külön hanginterfész), ami külön bemeneti hanginterfészként jelenik meg a rendszerben, így ha az Audacityben a mikrofont adod meg forrásnak, akkor csak azt - vagyis a hangodat - rögzíti.

Így, látatlanban, gyanítom a "Stereo mix" monitorcsatornát kellene kiválasztani - az tartalmazhatja mind a beszélgetőpartner mind a te hangodat is.

tegnapelőtt 13:10
 3/6 A kérdező kommentje:

2-es: Maono PM AU422 típ. a mikrofon, és igen, USB-s.

Ezt a Stereo mix csatornát hol tudom választani? Az Audacity-ben?

tegnapelőtt 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#3: Először a Windowsban a Start --> Beállítások --> Rendszer --> Hang résznél kell engedélyezni bemeneti forrásként, majd az Audacityben kiválasztható Felvételi eszközként:

[link]

tegnapelőtt 13:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezt kipróbálom, nagyon köszönöm! Remélem, így sikerülni fog.
tegnapelőtt 13:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam ma a Stereo mix beállításával felvételt készíteni, és előre sikerült is. (Win10-ben engedélyeztem a Stereo mixet, és Audacity-ben is azt állítottam be mint Felvevőeszköz.) Felvette mindkét irányból a hangot, visszahallgattam, minden oké volt.

Csakhogy amikor újra elindítottam az Audacity-ben a felvételt két perccel később, onnantól az én hangomat nem vette fel, pedig menet közben semmin sem változtattam. Wtf??! Hirtelen ötlettől vezérelve átállítottam a felvételi csatornát a mikrofonomra, és akkor megint felvette mindkettőnk hangját, és ugye ez a beállítás amivel addig a zoom-ból érkező hangot nem vette fel. Nagyon nem értem, hogy mi történik! :/

Légyszi segítsen valaki!

tegnap 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!