Hogyan tudom letölteni a megfelelő programot ( s mi az) a LapTop-omra, hogy regisztrálni tudjak az Ügyélkapu+-ra?
Weboldalt tudsz használni amit könyvjelzőbe téve bármikor elővehetsz: totp.app - ebbe az ügyfélkapu+ oldalán a létrehozás során megjelenített QR kód alatti gombbal lehet a tokent lekérni, ezt kell beilleszteni az oldalon a + jellel hozzáadott "secret key" mezőbe.
Van még böngésző-kiegészítőként használható totp beépülő modul, a böngésződ kiegészítő áruházából letöltve.
Egy harmadik lehetőség ha használsz jelszószéf programokat, akkor abban esetleg van szintén ilyen modul - keepassXC-ben például van, és eleve érdemes egy olyan programot használni amiben rendszerezheted és elmentheted az összes hozzáférési adatodat, jelszót, jegyzetet egy titkosított adatbázisban.
Hogy biztosan működjön a beállítás, érdemes a QR-kódot is lementeni, a helyette lekért token karaktersorozatát is lementeni, hogy később is hozzá lehessen ezt adni más programokban vagy eszközökön.
Én inkább vennék egy okos mobiltelefont magamnak, még ha nehéz is lesz átszoknod az asztali tárcsás telefonról.. :P
Mobilra már telepíthető a google authenticator app.
Szia!
Én ezt a Google Chrome kiegészítőt használom gépen:
Telefonon pedig ugyan erre a célra a Google Hitelesítő alkalmazást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!