Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van egy laptopom: Lenovo...

Van egy laptopom: Lenovo IdeaPad 1 15ALC7 laptop 15,6", AMD Ryzen 5 5500U, 512GB SSD, 16GB RAM sajna a hybrid-es linuxok egyoikét sem lehet feltelepíteni rá mert nem bootol, mi lehet az oka hogy ezek a linuxok nem mennek fel rá?

Figyelt kérdés
az alábbi linuxokat póbáltam felrakni: pardus linux, kali linux, kodachi linux, parrot linux, qubes os, pisi linux ezek egyike sem bootol akárhogy is írom meg az usb-t, akármit állítok a bioszban. A tails linux az elindul, de az csak usb-re telepíthető. Az ubuntu, annyira nem jótt be, de ez feltelepíthető, viszont ennél nem ugrik eló a hybrides üzenet ha rufus-al írom....

okt. 20. 13:42
 1/8 gentoojedi ***** válasza:
100%

De jó, hogy az összes felsorolt disztribúció debian alapú...

Ha már disztrókat próbálsz, akkor teljesen más alapúakat.

OpenSuSE (Leap), Mageia, Fedora.

A pendrivera az isot nem rufussak, hanem vagy fedora media writerrel csináld, vagy Balena Techer-rel.

Ezek a hivatalosak linux iso pendriveosítására.

Biosban meg ne akármit állíts át.

A boot uefi legyen, a secure boot meg inkább letiltva.

És valami nagy disztrót ne ilyen olyan himi-humi szarokat, hamár egyszer nem felel meg sem a Mint, sem az Ubuntu.

okt. 20. 21:57
 2/8 gentoojedi ***** válasza:
100%

Balena Etcher:

[link]

Fedora Média író (amivel nem csak fedorát lehet):

[link]

okt. 20. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én simán filekezelővel másolom rá az iso tartalmát a fat32 pendrivera. És ez még secure Boot kompatibilis is. Mindegy hogy windows vagy linux filekezelő. Működik.
okt. 20. 22:13
 4/8 KDani14 ***** válasza:
A hibridis laptokkal nekem jól müködöt a nobara linux, nagyon ajánlom szerintem kezdő barát is
okt. 22. 06:52
 5/8 Thunderfairy ***** válasza:
46%

Linux Mint-et tegyél fel. Cinnamon felülettel.

Szivesen.

okt. 22. 14:51
 6/8 Haburc ***** válasza:
Próbálj használni ventoy-t. Az úgy írja meg a pendrive-ot, mint egy dvd meghajtót. Bootol URFI-be meg legacy-ba is.
okt. 23. 16:30
 7/8 anonim ***** válasza:

"Az ubuntu, annyira nem jótt be, de ez feltelepíthető"

Mivel lenne jobb egy Pisis op. rendszer ?

okt. 24. 23:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Független distro saját tárolóval.2011-ig pardus néven futott, de utána szétvált. A pardus lett debián.

Én 2010 óta használom nekem megbízható.

Az ubuntunál frissitések után az egyik tárolonál hibaüzenetet írt ki a továbbá a youtube utána már nem olyanan felbontáson és sebességgel működött

A 20.04-es verzió után a gnome felület már robosztusos lett.

okt. 26. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!