Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudok egy meglévő PDF...

Hogy tudok egy meglévő PDF dokumentumon kitölthetővé tenni?

Figyelt kérdés

Van egy PDF formátumú adatlapom. Ezt szeretném átalakítani géppel kitölthetővé, hogy ne kelljen az ügyfélnek kinyomtatni, kézzel kitölteni és visszaszkenelni. A kipontozott részek helyett géppel kitölthető mezőket szeretnék. Milyen ingyenes programmal tudnám ezt megoldani?

( Tudom, hogy egyébként bele lehet írni a sima pdf-be is, de nem minden ügyfél tudja, ezért szeretnék egy egyértelmű kitöltési lehetőséget. )

okt. 18. 11:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha egyszerűbb dokumentumról van szó, akkor a Word vagy a LibreOffice Writer is aránylag helyesen meg tudja nyitni, csak ki kell választani, hogy a PDF-eket is mutassa a Megnyitás ablakban. Utána már abban mented el, amiben akarod.
okt. 18. 11:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt csak a fizetős Adobe Acrobat tudja szerintem.

Kitöltésre pedig az ingyenes Acrobat Reader is jó. Az ingyenes pdf nézegetők nem látják írhatónak a rublikákat, se az előre megadott válaszokat nem fogják észrevenni.

okt. 18. 12:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Űrlapokat a Libreoffice Writer tud létrehozni - lásd a Libreoffice 24.2 Writer Guide nevű kézikönyv:

[link]

18. fejezetét (413. oldaltól), amit ki tud exportálni PDF-be.

Optikai karakterfelismeréssel ellátott (tehát nem pusztán beszkennelt) PDF-et is meg tud nyitni (Fájl --> Megnyitás menüpont), itt ügyelni kell arra, hogy a jobb alsó sarokban a fájltípusnál "PDF - Portable Document Format (Writer)" legyen kiválasztva, mert különben az irodai programcsomag más alkalmazásával (Drawer) nyitja meg.

okt. 18. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem te másról beszélsz. A LO nem tud ilyet létrehozni.
okt. 18. 15:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#4: "Szerintem te másról beszélsz. "

Nem.

"A LO nem tud ilyet létrehozni."

De, tud:

[link]

[link]

[link]

okt. 18. 15:43
 6/6 anonim ***** válasza:
5 És tényleg. Mindig tanul az ember. KÖSZ
okt. 18. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!