Hogyan tudok m2t formátumú videót feldolgozni?
Van egy videóm, amit egy barátom készített egy régebbi típusú videokamerával (Canon XH A1s). A videó lejátszáskor 1920x1080 képfelbontásban jelenik meg. A problémám az, hogy a videókat m2t formátumban kaptam meg és amíg a VLC lejátszó képes ezeket a videókat rendesen lejátszani, addig az OpenShot videoeditor csak kínlódik vele. Ezért megpróbáltam először online videokonverterrel átkonvertálni elfogadhatóbb formátumokba (mp4, avi) a képkockasebesség (25 fps) megtartása mellett, de ez sem segített. A VLC-vel való lejátszásnál az eredeti m2t formátum hibátlan a konvertált videó képe meg ilyen „csíkos“ (kicsit kinagyítottam a pillanatképeket, hogy jobban lehessen látni a különbséget):
Ez a „csíkozás“ mitől van? Lehet, hogy váltottsoros és attól lenne? Azt, hogy egy videó váltottsoros-e, hogy lehet megállapítani? És ha az, akkor egy ilyen videóból hogyan tudok progresszív videót csinálni?
A kézikönyvben itt írnak a felvételről:
A VLC az m2t formátumnál a kodekinformációban ezt mutatja:
A videó a lejátszáskor 1920x1080 képfelbontást mutat (16:9-es képarány), de kodekinfó szerint a képarány 3:4 (1440x1080).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!