Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok m2t formátumú...

Csicsky kérdése:

Hogyan tudok m2t formátumú videót feldolgozni?

Figyelt kérdés

Van egy videóm, amit egy barátom készített egy régebbi típusú videokamerával (Canon XH A1s). A videó lejátszáskor 1920x1080 képfelbontásban jelenik meg. A problémám az, hogy a videókat m2t formátumban kaptam meg és amíg a VLC lejátszó képes ezeket a videókat rendesen lejátszani, addig az OpenShot videoeditor csak kínlódik vele. Ezért megpróbáltam először online videokonverterrel átkonvertálni elfogadhatóbb formátumokba (mp4, avi) a képkockasebesség (25 fps) megtartása mellett, de ez sem segített. A VLC-vel való lejátszásnál az eredeti m2t formátum hibátlan a konvertált videó képe meg ilyen „csíkos“ (kicsit kinagyítottam a pillanatképeket, hogy jobban lehessen látni a különbséget):

[link]

Ez a „csíkozás“ mitől van? Lehet, hogy váltottsoros és attól lenne? Azt, hogy egy videó váltottsoros-e, hogy lehet megállapítani? És ha az, akkor egy ilyen videóból hogyan tudok progresszív videót csinálni?

A kézikönyvben itt írnak a felvételről:

[link]

A VLC az m2t formátumnál a kodekinformációban ezt mutatja:

[link]

A videó a lejátszáskor 1920x1080 képfelbontást mutat (16:9-es képarány), de kodekinfó szerint a képarány 3:4 (1440x1080).

okt. 14. 23:50
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
ffmpeggel vagy Handbrakekel át tudod konvertálni olyan formátumba amivel már az OpenShot is megbírkózik.
okt. 15. 00:37
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Pedig ennek elvileg mpeg2-nek kellene lennie, ami standard formátum és illene tudni kezelni. De a mediainfo programot rakd fel és azzal nézd meg text-re állítva, az mindent megmutat. Ha írja, hogy interlaced, akkor félképes. Én egyébként nem látam rajta félképes vonalakat, de lehet csak azért, mert nagyon kicsi a kép, amit felraktál. Azt viszont lehet látni az avin, hogy brutál kockásodás van rajta, ennyire nem szabad amúgy sem tömötríteni, ha nem muszáj. De lehet, hogy nem is kellene konvertálni, csak át kellene rakni egy megfelelőbb konténerbe és akkor tudná kezelni a videószerkesztő. Az avidemux könnyen átrakja másik konténerbe, mp2-be vagy akár mkv-ba. De próbálkozhatsz más szerkesztőkkel is.
okt. 15. 01:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy oldottam meg, hogy feltöltöttem a YouTube-ra, majd onnan meg letöltöttem. Gondolom, a YouTube a videófeldolgozások terén a legprofibb. Most lehetne azt mondani, hogy ezzel visszaéltem a YouTube szolgáltatásával, mert nem erre a célra találták ki, de a videó a feldolgozás után (vágás, effektusok hozzáadása) úgyis visszakerül hozzájuk. Ha ez előbb eszembe jut, nem tettem volna fel a kérdést, de azért a válaszokat elmentettem, mert később még szükségem lehet rájuk. Mindkettőtöknek ment azöld!
okt. 15. 01:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mkvtoolnix-el átkonvertálod .mkv ra... azt már minden ismeri.
okt. 15. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem .m2ts az csak valamelyik közbülső szoftver nem tudott csak 3 betűs kiterjesztést adni a filenak.. :(
okt. 15. 11:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Az m2t fájlkiterjesztést a régebbi HD videokamerák használták. Nagy felbontású videó adatokat tárol DV és MiniDV szalagokon MPEG-2 tömörítéssel. A támogatott felbontások közé tartozik a 720p és az 1080i:

[link]

Az m2ts fájl Blu-ray BDAV formátumban mentett videofájl:

[link] s

okt. 15. 11:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor ugyanaz mint a .m2v
okt. 15. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!