Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az egér miért tudja felébreszt...

Az egér miért tudja felébreszteni alvó állapotból a gépet, amikor letiltottam?

Figyelt kérdés

Win11, asztali gép.

Egércsere után vettem észre, hogy az egér megmozdítására felébred a gép. (Korábban is volt pár eset, mikor magától felébredt, de lehet, hogy a régi egér nem mozdult el olyan könnyen.)

Mindenesetre, a Feladatkezelőben az egér energiagazdálkodásánál letiltottam a gép felébresztését. (Be volt pipálva, pedig korábban le volt tiltva.) Kivettem a pipát, okéztam, újraindítottam.

De továbbra is ugyanúgy felébreszti a gépet lépten-nyomon.

okt. 11. 08:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Mert nem a Feladatkezelő szabályozza ezt

hanem az eszközkezelő.

okt. 11. 10:05
 2/9 A kérdező kommentje:

Igazad van, bocs, elírtam, mert már indulóban voltam az orvoshoz, és kapkodtam.

De a kérdés adott: miért ébreszti fel a gépet továbbra is az egér, mikor kiszedtem a pipát onnan, hogy felébresztheti a gépet?

okt. 11. 10:22
 3/9 CspCsj ***** válasza:

Nyiss Terminált vagy Powershellt és nézd meg, hogy a következő parancsok futtatására miket ír:

powercfg /a

powercfg /devicequery wake_armed

okt. 11. 21:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi, de nekem ez mind kínai...

Az a korosztály vagyok, amelyik még inkább csak annyit tanult a számítógépekről, hogy léteznek. :)

okt. 12. 08:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Mert mozog.
okt. 12. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk nemcsak egy egér hanem a macskák és kutyák is fel tudják ébreszteni az alvó gépet.. 😃
okt. 12. 19:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet nem csak egy eszközként szerepel ott. Nekem 2x volt egy billentyűzet az eszközkezelőben, mindkettőt tiltanom kellett.
okt. 14. 15:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Billentyűzetnél nekem is 2 dolog van, de egér csak 1.
okt. 14. 17:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Ha valaki megtalálja egyszer, hasonló problémával:

A billentyűzetnél az 1. eszköznél le kellett tiltani, a 2. eszköznél meg nem. Így a billentyűzet ébreszt, de az egér nem. Mikor fordítva csináltam a két eszközt, az egér úgy is ébresztett. Ha altatáskor kicsit lassabban löktem be a billentyűzettartó polcot a helyére, már hallottam is pár másodperc után, hogy megint felpörög a gép.

okt. 25. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!