Az egér miért tudja felébreszteni alvó állapotból a gépet, amikor letiltottam?
Win11, asztali gép.
Egércsere után vettem észre, hogy az egér megmozdítására felébred a gép. (Korábban is volt pár eset, mikor magától felébredt, de lehet, hogy a régi egér nem mozdult el olyan könnyen.)
Mindenesetre, a Feladatkezelőben az egér energiagazdálkodásánál letiltottam a gép felébresztését. (Be volt pipálva, pedig korábban le volt tiltva.) Kivettem a pipát, okéztam, újraindítottam.
De továbbra is ugyanúgy felébreszti a gépet lépten-nyomon.
Mert nem a Feladatkezelő szabályozza ezt
hanem az eszközkezelő.
Igazad van, bocs, elírtam, mert már indulóban voltam az orvoshoz, és kapkodtam.
De a kérdés adott: miért ébreszti fel a gépet továbbra is az egér, mikor kiszedtem a pipát onnan, hogy felébresztheti a gépet?
Nyiss Terminált vagy Powershellt és nézd meg, hogy a következő parancsok futtatására miket ír:
powercfg /a
powercfg /devicequery wake_armed
Köszi, de nekem ez mind kínai...
Az a korosztály vagyok, amelyik még inkább csak annyit tanult a számítógépekről, hogy léteznek. :)
Ha valaki megtalálja egyszer, hasonló problémával:
A billentyűzetnél az 1. eszköznél le kellett tiltani, a 2. eszköznél meg nem. Így a billentyűzet ébreszt, de az egér nem. Mikor fordítva csináltam a két eszközt, az egér úgy is ébresztett. Ha altatáskor kicsit lassabban löktem be a billentyűzettartó polcot a helyére, már hallottam is pár másodperc után, hogy megint felpörög a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!