Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan hozhatnám helyre ezt a...

Thunderfairy kérdése:

Hogyan hozhatnám helyre ezt a hibát?

Figyelt kérdés

A hiba csak a Steam játékbemutató videóinál jelentkezik. Egy pillanatra megjelenik rendesen a lejátszó majd egy fekete képkocka marad. Virtualbox-ba is kiprobáltam ott addig nem volt gond amig nem frissitettem a rendszert. Linux Mint 21.3 a rendszerem. Tehát ennyit arról hogy a Linux frissitések nem okozhatnak kisebb problémákat.

Hogyan javítsam ki a hibát???

okt. 1. 17:24
 1/10 gentoojedi ***** válasza:

"Tehát ennyit arról hogy a Linux frissitések nem okozhatnak kisebb problémákat."

Hát ha ez megnyugtat, elmondom nem csak kisebb problémákat okozhat.

Ne fukarkodj, ha szidni kell a linuxot. Szidd rendesen :)

Exlinuximádóként mondom nem tartom jó ötletnek a Linuxon való játszást, annak ellenére sem, hogy már nagyon sokat fejlődött e-téren.

Annyit tudok, hogy ennyi infóból senki nem fog tudni segíteni Neked, mert ez nulla technikai információ.

Tudni kellene mi a vas. Laptopról beszélünk?

Ha lapitopi, akkor valami hibrid kártya?

Ha hibryd, akkor mi? Intel-radeon, intel-nvidia.

Nyílt driver/zárt driver stb. Egy rakat logot el kellene küldened.

Mivel játékkal semmi tapasztalatom nincs nemhogy steammel, így én segíteni tudni valószínű nem fogok, de ezeket mások is megkérdeznék.

okt. 1. 22:44
 2/10 gentoojedi ***** válasza:

"Hogyan hozhatnám helyre ezt a hibát?"

Ha visszatérsz Windowsra. Bocsánat! Nem tudtam nem leütni ezt a labdát!

10-es pro használható online fiók nélkül, meg nagyon minimalizált telemetriával. Tudom, hogy jövőre megszűnik a frissítési támogatottság, de helyette az Enterprise 2021 LTSC-t tudom ajánlani, ami 2032-ig támogatást kap. Az még nyolc év. Utána már tuti annyira felfejlődik a Linux játék téren, hogy jobban fog működni, mint Windowsson.

okt. 1. 22:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Vissza kell mennem Linux Mint 21-re. Az oldja meg a problémát. Köszönöm a semmit Gentoojedi.
okt. 2. 11:51
 4/10 gentoojedi ***** válasza:

Már ne haragudj, de annyit nem tanultál meg pár év linuxozás után, hogy hogyan kérdezz, illetve milyen információkat adj meg hozzá.

Mégis hogy a f. ba tudjon az ember segíteni, amikor a gépedet sem látja, meg a problémát sem tudod pontosan leírni? A technikai infó, amit megadtál az kb 0,0001%.

A másik öt linuxosnak is köszönd meg a semmit. Szerinted miért nem válaszoltak?

Amúgy van már 22-es mint. Persze nem biztos, hogy azon nem jön elő a probléma.

Mellesleg nálam a a pc játék mind linuxon, mint windowsson sötét zóna.

Nem szoktam a gépen játszani, mert nem érdekel. Így alapból nem érthetek ehhez a részéhez.

"Vissza kell mennem Linux Mint 21-re"

Legalább van snapshotod, amire visszaállhatsz? Vagy gyalu és újra telepíted? Mert Mint tud ám ilyet.

okt. 2. 15:47
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves Gentoojedi.

Maradhat a gépemen a 21.3 is. A firefox-ot kellet a 131-es verzióra frissiteni. Utána megszünt a hiba. Te se gondoltál erre meg én sem. Csak kiprobáltam a böngésző frissitése után is a steam-on a dolgot és megszünt a hiba szerencsére. Nem lesz visszaváltás így LM 21-re, hanem maradhat a LM 21.3. A lényeg hogy már minden OK.

okt. 2. 16:48
 6/10 gentoojedi ***** válasza:

Ha hiszed, ha nem én még azt sem értem mi köze ennek a firefoxhoz. Ennyire nem vagyok képben a steam klienssel.

Ettől függetlenül ezt a snapshotosdit beállítanám a gépen. Persze, ha van elég hely. De ugye azt sem tudom pc-d van vagy lapitopid, vagy csak egy kenyérpirítón futtatsz mintet.

okt. 2. 23:24
 7/10 A kérdező kommentje:
PC-m van. Mondjuk úgy van köze a firefox-hóz hogy a böngészővel nyitom meg a steam felűletét. A lényeg hogy most már jó.
okt. 3. 14:40
 8/10 gentoojedi ***** válasza:

Na látod. Ez sem derült ki, amikor a problémát kiírtad. Az ember azt feltételezi, hogy Steam klienst használsz.

Nem kötekedés, csak segítő szándékkal, valahogy így kellett volna kiírni a problémát:

Linux Mint 21.3 rendszert használok. A legutóbbi frissítés óta az alábbi hibát tapasztaltam:

Steam játékoknál a bemutató videókat elindítva sötét képernyő stb ... van.

Nem klienssel, hanem firefox böngészővel használom.

Paraméterek:

Firefox xy verzió.

Böngészőpluginok: xyz

Linux adatok:

Kernel gyári LTS (esetleg verzió)

Nvidia xy kártya, zárt driver.

okt. 3. 14:57
 9/10 gentoojedi ***** válasza:

És még egy jó tanács.

Érdemes több böngészőt telepíteni és használni, mert durvább hibákra is ráfuthat az ember. OLyan is előfordul, hogy a weboldalon van olyan hiányosság, vagy hiba, ami az egyik böngészőn előjön, a másikon nem.

Tehát minimum még egy chromeot feltennék a firefox mellé. De akár mehet egy opera meg egy Microsoft Edge. Mielőtt gúnynak vennéd, van Edge Linuxra. Maga a Microsoft fejlesztette le.

okt. 3. 14:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor felteszek egy BRAVE böngészőt is. Köszi a tippet.
okt. 3. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!