Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Vps szerveren magas ping?

Vps szerveren magas ping?

Figyelt kérdés
Épp bérelek egy vps szervert melynek chocoping a neve, alacsony pinget garantálnak, mégis azt látom hogy 80 feletti a ping, nekem még új ez a vps dolog szóval ahogy beléptem a szerver gépre, minden beállítást hagytam alapállapotban, de segítséget kérnék aki jártasabb ebben hogy ez miért lehet.

szept. 12. 08:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

Ámítás amit írnak. A ping akkor lehet alacsony ha marha közel vagy az adott géphez. Ennek 2 komoly technikai feltétele van:

1. Gyors hálózat

2. Közel legyen a klienshez

Akit választottál szolgáltatót, annak 3 adatközpontja van:

New York, Amsterdam, London

Ergó akik az adott centerhez közel laknak, azoknak lesz kicsi a latency.

A te esetedben ha pl New York-ot választottad, akkor az sok lesz hisz a világ másik felén van.

Magyaroknak jellemzően Amsterdam-ot szoktam választani vagy Frankfurtot (már ahol van)

Ebben az esetben is annak lesz kisebb a pingje aki közelebb netezik hozzá. A te esetedben ha pl New Yorkot választottad, akkor is lesz akinek kicsi a ping, pl aki ott lakik.

szept. 12. 08:08
 2/13 anonim ***** válasza:

Pontosan mit jelent az, hogy 80 a ping? Mi a mértékegység, és mit mér? Az a 80 elég soknak tűnik, főleg ha Európában van.

Nekem a chocoping.com 0,7 millisec, bár az cloudflare-en van. A Te szervered hol van helyileg?

Az IP címed hálózati részét meg tudod írni? (a 4 számból elég az első 3).

szept. 12. 09:30
 3/13 A kérdező kommentje:
a mértékegység ms, ha az ipv6 első 4 számjegyét kéred az:2604
szept. 12. 10:47
 4/13 anonim ***** válasza:
Ipv4-re gondoltam, de az ország is elég lenne ;)
szept. 12. 10:49
 5/13 A kérdező kommentje:
Magyaro.
szept. 12. 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Sokkal hasznosabb lenne az, ha azt árulnád el, hogy a szervered melyik országban van.
szept. 12. 11:38
 7/13 A kérdező kommentje:
New York, Amsterdam,és London közül választhattam, végig próbáltam mindet és mégsem volt változás a pingben, de fontos leírjam hogy a brókerem és a szervergép között nagy a ping. A bróker Ciprusi székhelyű.
szept. 12. 11:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Végül csak elárultad az valódi infókat amiből ki lehet indulni......

Ez alapján nem lesz sokkal jobb.

[link]

Rádobhat még az is, ha az internet szolgáltatója se egy csúcs kategória, nem tudhatjuk. A fenti statban nyilván nem háztól nézik a ping-et, hanem valami szervertől.

szept. 12. 12:03
 9/13 A kérdező kommentje:
Ez amit nem értek, elvileg ezért kéne a szerver hogy a ping javuljon, én arra gondolok hogy a pl. a newyorki szervernek is megkell tennie a newyork-cyprus utat, és ezért nem lehet alacsony a ping.
szept. 12. 12:10
 10/13 anonim ***** válasza:

Felejtsed el New York-ot, az Budapestről is szar.

Nézd meg Amsterdamot, az oldal szerint az is cirka 2x annyi km távolság mint Budapestről. Gondolom légvonalban. A kábelezés már más kérdés, lehet szar az infra Ciprusnál, ezt nem tudom.

Onna Budapestre is 80-as ping-et mond az oldal.

De simán lehet az is amit mondtam, hogy az emberednek szarabb a netkapcsolata is.

szept. 12. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!