Melyik desktop Windows op. rendszerrel volt a legkevesebb problémád?
#1: Hát azért tudnék mesélni. Bár mondjuk én annó 99% -ban warez szoftverekkel használtam. 2-3 havonta újra kellett telepíteni. De biztos volt olyan, akinél bírta a strapát. :D
Most jelenleg nekem a Windows 10/11 vált be legjobban, ami a stabilitást illeti.
Windows 7-en voltak driver gondok, de összességében az volt a leginkább támogatottabb op. rendszer minden hardver által. A Windows 10 esetén régebbi hardverek már nem működtek, illetve a Microsoft kötelező frissítéseivel is dacolni kellett, mert sokszor úgy gondolta, hogy ő majd jobban tudja milyen meghajtó programra van szükséged és letöltött teljesen hibás szoftvereket is.
A Gépház szintén visszalépés a Vezérlőpulthoz képest. A sok bloatwareről (Xbox Live, Skype, stb.) nem is beszélve. A Windows 10 nem azért jelenleg az egyeduralkodó, mert kevésbé problémás, hanem mert egy tűrhető kompromisszum. Viszont a 11 felé haladva egyre inkább érződik, hogy ez már nem egy amerikai szoftverfejlesztés, hanem valahol Bangalore-alsón irányítják a fejlesztést indiai code monkeyk, a Google termékeihez hasonlóan egyre esik a színvonal.
Voltak azért műbalhék is - a Windows 8/8.1 csempés felhasználói felülete egyáltalán nem volt olyan rossz, mint arra sokan emlékeznek, az Office ribbon átalakítása mai napig tartó komplikációkat okozott hozzá képest.
Szóval rangsorolva:
1. Windows 7 (9/10)
2. Windows 8.1 (8.5/10)
3. Windows XP (7/10)
4. Windows 10 (6.5/10)
5. Windows 11 (6/10)
6. Windows Vista, 2000 Pro (4/10)
Amire már kevesen emlékeznek, de 2000 körül még jobban jártál a Milleniummal, mint a 2000-el, s az XP is csak SP2/SP3 körül kupálódott ki, előtte egy foskupac volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!