Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mindenképp 3D filmet kell...

Mindenképp 3D filmet kell leszednem ehez?

Figyelt kérdés

Van egy 3D monitorom, szemüveggel, vlcvel próbálkoztam sima full hds filmel, van is a vlcbe egy 3D opció azt benyomtam, és nagyon el tolja a képet meg kék és vörös lesz.

Szóval nem jó. Esetleg ezt az eltolást nem lehet valahol korrigálni ?

Mindenképp 3D-s filmet kell letöltenem? Nem lehet hogy csak sima full HD-s filmet és valahogy beállítani?

aug. 20. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:

3D jellegzetessége, hogy 2 kamerával van felvéve, ahogy a te szemed is lát. Ha néztél valaha 3D-s mozit, akkor azt is 2 felvétel egymásra helyezésével oldanak meg.

Tehát, hogy most poláris megoldással vagy cián-vörös szűréssel, az mindegy, mert az agy korrigál. 2D-s filmből torzítással lehet 3D-t csinálni, de azt matematika és képalkotás alkot meg.

A VLC tudtommal nem képes ilyesmire, csak a cián-vörös módra.

Talán ezt próbáld ki: [link]

aug. 20. 14:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha side-by-side (SDS) 3D megjelenítő, akkor ugyanilyen tartalmat kell beszerezned. A lejátszó vagy monitor ezeket fűzi egymásra és jön létre a térhatás.

Részben ezért is bukott meg a 3D korszak, mert sem elég eszköz, sem elég tartalom nem jelent meg ilyen formátumban, és egy monitor vagy tévé nem hozta a moziélményt.

aug. 20. 14:06
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

szemuveged pontos tipusa? 3D tv pontos tipusa?

VR az ami elterjedtebb es lesz is de ahoz vr headset kell

aug. 20. 14:45
 4/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

3D filmek ehhez vannak vr headsethez

amikor ket kep van egymas "mellett"

a szin szetugrasztos az a sztereotopikus megoldas

aug. 20. 14:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Kontár te tényleg nagyon kontár vagy. Már vagy a 3. vagy 4. kérdés alatt látom a válaszodat.

Kérdező, olyan 3D tartalmat kell beszerezned amit a szemüveged támogat. Nekem amikor régen volt aktív 3D-s szemüvegem samsung TV-vel, akkor pl az Avatar-t tudtam letölteni ami nagyon jó élmény volt ilyen téren, mivel alapból sok dolgot digitálisan oldottak meg vele és tényleg olyan érzés volt, mintha megfoghatnád az elemeket. Mesékből is volt pár rövidebb ami jó volt. Viszont volt egy csomó gagyi is ezek mellett.

Még annyi, hogy mind2 milyen lejátszóval tolod, mert ha bekapcsolod a monitoron a 3D-t, akkor látni fogod, hogy megváltoztatja a képet, ő rakja össze magának.

Ha már ide kontárkodtak megemlíteném VR-ból a 360 fokos kamerával felvett filmeknek van értelmük, azok adnak valóban VR élményt. Ilyet utoljára még samsung VR korában láttam, oculus szemüveghez inkább játékok terjedtek el és jobbak is.

aug. 20. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!