Miért lassult be a gépem?
Egy Asus laptopról van szó. I3-as proci, alapjáraton 4gb ram, de most bővítettem 8gb-ra, új 256gb SSD, új akksi.
A gép tanulásra van használva, illetve PLC-s programokat futtatok rajta, emellet word szerkesztés, PDf, böngészés.
Az SSD-t nem nyírom benne a sok másolgatással, törléssel, letöltögetéssel, van 6TB méretű HDD háttértáram (külső), minden nagyobb fájl mozgatást azon/azokon végzek.
Emellett skype-os oktatásra használom még az eszközt.
Az utóbbi hetekben vettem észre, hogy a bekapcsolás egy örökké valóság lett, holott 10S-alatt bebootolt. Most a bejelentkező képernyőig gyorsa betölt, utánna viszont a jelszó megadását követően vagy 3-4 percig üdvözöl, majd miután az üdvözléssel végzett további 5 perc, mire a tálcára bedobja az ikonokat, illetve ilyenkor e windows ikonra iy hiába kattintok, mert csak forog, illtve minden egyes tálcára kattintáskor lefrissíti az egész asztalt. Nem mellesleg magától eltűnt a háttérképem is, ami soha nem volt piszkálva, ez az alap gyári háttér, most fekete az asztal.
Következő furcsaság, hogy a skype-ba minden egyes alkalommal miután bezárom, be kell jelentkeznem, hiába nyomok rá, hogy maradjak bejelntkezve, nem használ, illetve ilyen baj soha nem volt idáig.
Másik, hogy minden bakapcsolás után megnyit automatikusan egy mappát (ez egy Iobit nevű mappa, van a gépen egy úgynevezett Iobit uninstaller). Ez sem nyílt meg eddig, most kitöröltem a tartalmát, de az üres mappa ugyan úgy megnyílik.
A windows defender elméletileg vírust nem talál, ötletem sincs mi történt. Lehet a meleg :).
A windows-t megvásároltam, tehát eredeti, aktivált, ugyan így az Office 365 csomag is.
Előre is köszönöm a segítséget.
Windows 7 v újabb?
Nekünk párom gépe i3-as, egyszerű, még csak nem is ssd-s. Néha napján kapcsolja be vmit töltögetni, videotelefonálni. Jó volt arra amire kellett.
Mostanság rettenetesen lassú. Szerinte a win7 frissítések is odavertek neki.
Már megfenyegettem, hogy kap rá egy Fedora-t. Én 1 éve azon dolgozom és simán élhető. Tuti gyorsabb lesz tőle. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!