Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excelt be lehet körlevelezni?

Excelt be lehet körlevelezni?

Figyelt kérdés
Nekem excelben van a formázni való, betudom hivatkozni excel tablabol az excelt? Csak a név kellene hogy valtozzon az egy oldalas doksiban és sokszorozódjon a doksi. Ezek jelenléti ívek, csak a nevet kell kicserélni rajta
júl. 10. 14:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Cipőt a cipőboltból..
júl. 10. 17:04
 2/6 anonim ***** válasza:
sajna nem.
júl. 10. 17:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem. Legfeljebb manuálisan, készítesz egy másolatot a munkalapról, és átírod benne a nevet.
júl. 10. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez a baj azzal, ha valamit nem arra használnak, amire való. Nekem is voltak olyan munkatársaim, akik miután rájöttek, hogy létezik Excel, a szöveges dokumentumaik 90%-át abban írták. Ha már volt benne egy 2×2-es táblázat, akkor már Excelben csinálták, "mert hát táblázat van benne"... Sőt, a végén már akkor is, ha nem volt benne semmi táblázat. Aztán meg csodálkoztak, hogy nem tudják ugyanazt megcsinálni benne, mint Wordben. Persze, hogy nem basszus, hiszen ez nem szövegszerkesztő...
júl. 16. 09:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Akkor hogy tudnám megcsinálni excelbe azt, hogy sokszorosítsak egy dokumentumot néhány adott változóval? Jelenléti ív lenne 100 emberre és csak a név és a hónap változna a fülön, nagyon hosszú idő lenne mindegyiket egyessével begépelni. Excelbe van a dokumentum és nem rakható át word be ahol tudnám sokszorosítani
júl. 17. 03:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Már leírtuk: kézzel, egyenként.

(Esetleg írsz rá egy makrót, de az szerintem inkább hagyjuk... hamarabb megvan kézzel kitölteni, mint hogy megtanulj VBA makrót írni.)

Sajnos ez van. Ami alapvetően hibásan lett megtervezve, azt nem lehet utólag pikk-pakk korrigálni.

Egyébként tényleg nem értem, hogy miért Excelben csinálták. (Tudom, erről te sem tehetsz, itt te csak a szenvedő fél vagy, aki sz*p azért, mert más hibásan csinálta meg a dolgot.) Ha a kinyomtatott jelenléti ívekről van szó, amikre az alkalmazottak belefirkantják, hogy melyik nap mikortól meddig voltak ott, eleve hülyeség táblázatkezelőben csinálni, ez tipikusan szövegszerkesztési feladat. Ha több személyre vonatkozó (többdimenziós) adatokat kell kezelni, arra meg egyértelműen valamilyen adatbáziskezelő rendszer (ha már MS Office, akkor akár Access...) a megfelelő választás, ahonnan egy jelentést legenerálva készen is lennének a dokumentumok.

Ez tipikus esete a "ha kalapácsod van, mindent szögnek nézel" jelenségnek. Aki elkészítette, az épp rá volt kattanva az Excelre, csak épp azt nem gondolta át, hogy valóban jó választás-e arra a célra?

júl. 17. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!