Excelt be lehet körlevelezni?
Már leírtuk: kézzel, egyenként.
(Esetleg írsz rá egy makrót, de az szerintem inkább hagyjuk... hamarabb megvan kézzel kitölteni, mint hogy megtanulj VBA makrót írni.)
Sajnos ez van. Ami alapvetően hibásan lett megtervezve, azt nem lehet utólag pikk-pakk korrigálni.
Egyébként tényleg nem értem, hogy miért Excelben csinálták. (Tudom, erről te sem tehetsz, itt te csak a szenvedő fél vagy, aki sz*p azért, mert más hibásan csinálta meg a dolgot.) Ha a kinyomtatott jelenléti ívekről van szó, amikre az alkalmazottak belefirkantják, hogy melyik nap mikortól meddig voltak ott, eleve hülyeség táblázatkezelőben csinálni, ez tipikusan szövegszerkesztési feladat. Ha több személyre vonatkozó (többdimenziós) adatokat kell kezelni, arra meg egyértelműen valamilyen adatbáziskezelő rendszer (ha már MS Office, akkor akár Access...) a megfelelő választás, ahonnan egy jelentést legenerálva készen is lennének a dokumentumok.
Ez tipikus esete a "ha kalapácsod van, mindent szögnek nézel" jelenségnek. Aki elkészítette, az épp rá volt kattanva az Excelre, csak épp azt nem gondolta át, hogy valóban jó választás-e arra a célra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!