Asusoknál hogyan kell normálisan felrakni a drivereket?
Van egy ilyen dolgozós, filmnézős laptop, amin újra lett pattintva a windows teljesen a nulláról (töröltem az ssd tartalmát, és teljesen újrapartícionáltam az egészet). A Windows Update-re semmilyen úton nem szeretném a driverek telepítését bízni, mert nem egy gépet barmolt már szét (személyes tapasztalataim is vannak). A megszokott registry fájlt futtatva a beállításjegyzékhez hozzá adtam azokat az értékeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a windows update teljesen figyelmen kívül hagyja a drivereket, és csak a biztonsági illetve a funkciósfrissítéseket telepítse, de a drivereket semmiképp. Ezt a fájlt használom már kitudja mióta a saját gépeimen is, soha az életben nem volt még vele baj. Manuálisan szépen tudom frissíteni a drivereket szükség szerint, és működik minden szépen normálisan.
Szóval lefuttattam a fájlt, még mielőtt netre kapcsoltam volna a gépet, és újraindítottam a laptopot, hogy a beállítások életbe lépjenek pont úgy, ahogy azt a sajátomon is teszem mindig. Újraindult, rácsatlakoztattam a netre, telepítettem a windowsos frissítéseket, újraindult vagy 3-szor, mert hogy "frissítés és újraindításos" frissítések voltak. Most már "A számítógép naprakész.
Telepítettem egy Chrome-ot, majd fogtam magam, felmentem az asus oldalára, megkerestem a laptopot ( [link] és letöltöttem minden olyan drivert, amit ajánlott. Természetesen ahányszor kérte, annyiszor indítottam újra a számítógépet. Igaz, hogy jóval kevesebb, de még bőven van mindig az "egyéb eszközök" listán cucc az eszközkezelőben. Mit kellene tennem, hogy minden drivert telepítsek? Vagy rossz drivert raktam fel valamiből? Mert többfajta driver közül lehet választani. Acernél ez teljesen máshogy van (bár az árkategória is más egy ici-picit a két gép között).
Azért ma már a win driver letöltése sem olyan rossz mint régen.
A választható frissítések között lehet már most is mutatja a driver letöltés lehetőségét nyugodtan engedélyezheted.
Az eszközkezelő ismeretlen eszközre viszed az egeret jobb klikk illesztőprogram frissítése. Ha talál telepítsd fel. Amennyiben nem talál akkor ugyanúgy jobb klikk tulajdonságok , részletek, Érték (példa APCI/SMO8800)
kimásolod Asus driver (példa APCI/SMO8800) és megkeresed a neten milyen eszköz, és drivert töltesz le hozzá.
Szokott lenni a laptopok oldalán olyan program is amit ha letöltesz magától feltesz mindent. Igaz ez márka és gép függő.
Asus-nál divat hogy ugyanabban a modellben eltérő kártyaolvasó vagy wifikártya stb van ezért van több driver lehetőség ugyanarra az eszközre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!