Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Proxmox hogy működik? Hogy...

Proxmox hogy működik? Hogy osztja a CPU magokat?

Figyelt kérdés

Fut a Proxmox, szépen megy minden. Lassan elfogynak a Xeon magok (14db és 28 HT).

Eddig ennyi VPS van: 1db 2 vCPU, 3db 4 vCPU = 14 mag. Napközben alig 5% ha használva van.

Adható további VPS-ek hozzá és osztozni fognak? Vagy a KVM és LXC-től függ?

jún. 17. 12:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze. Nálam egy kis szerveren jelenleg 12 vCPU van használatban, valójában 2 mag van csak. Elvannak így is :-) Ha a VM-ek nem CPU igényesek (vagy nem folyamatosan), akkor nyugodtan mehet az overcommit amíg csak kényelmesen üzemelnek.
jún. 17. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:
#1-es A vm-ek, hány vCPU-ra vannak állítva? Ott csak 1-re rakod?
jún. 17. 14:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem, egy, vagy kettő, attól függ mit csinál.
jún. 17. 14:22
 4/8 A kérdező kommentje:

2-tes akkor jobban szétírom:

VPS1: 2 vCPU

VPS2: 4 vCPU

VPS3: 4 vCPU

VPS4: 4 vCPU

= 14 mag (ahogy a proci is). Felhasználva napközben kb. 5% a statisztika szerint.

Van még előre kifizetett Contabo VPS is, ott 50,4% steal-t ír, tehát a felét "elviszi/ellopja" valaki. Nem szeretném ennyire, de legalább 25%-al többet használni ha már úgyis mindig pihennek.

Függ hogy izolált KVM vagy könnyű LXC konténer? Vagy az mindegy?

jún. 17. 16:14
 5/8 anonim ***** válasza:

LXC gyorsabb lesz egy picit, 2-5%, szóval ne várj csodát. KVM jobban izolált hackerek ellen.

A Hypervisor dolga hogy mit hova osszon szét (jelen esetedben a Proxmox ahol automatikusan megy a "share vCPU").

Ha pedig van hardveres tűzfalad vagy egy OPNsense/pfSense akkor mehet LXC nyugodtan, sok kicsi sokra megy.

jún. 17. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Oszthatsz ki több vCPU-t. A proxmox automatikusan intézi a megosztást. Viszont ha nagy a steal time, és te ezt nem szeretnéd, akkor már túlosztottad.
jún. 17. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Ahogy értem, amit olvastam nagyon automata, bár vannak mindenféle mókolások, hogy az erőforrásokat konkrétan hozzárendeljen vagy fenntartson bizonyos célokra, kulcsrakész megoldást nem kínál.

Ha már viszont rákerestem, és találtam valamit, gondoltam megosztom:

[link]

jún. 18. 09:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Gyorsaság a NUMA-tól is függ hogy melyik fizikai CPU-ra hogy van állítva. Ott a leírásban valami 4 CPU-s gépről is beszél, azoknak 4 chaneljük külön fut NUMA nélkül és az is lassít.
jún. 18. 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!