Wordben, és Excelben,hogyan kell a mondatokat egymás alá rendezni?
Hogyan tusom ennél a két programnál, egymás alá tenni a mondatokat sorban, ha azok eredetileg összevissza vannak tördelve?
Főleg a az Exel programnál lenne jo ha valqki leírnád de a Wordnél is.
Hát majdnem...Ezzel nem jutottam előre..
Tehát van egy oldanyi szöveg ami a sor végén egyszercsak megtörik.
Ezt a szöveget Excelbe kell helyezni 1 cella egy mondat formátumban.
Beillsztem a szöveget de utána , mit hol kell találok az excelben belül, hogy sortöréssel mondatonkent egymás alá kerüljenek a mondatok, az excelen belül végrehajva?
Két lépésben csinálnám.
1. Szövegszerkesztőben a mondat végi pontokat sortörésre cserélném:
(például Word-ben)
- "Csere" funkciót nyisd meg (Ctrl+H),
- a megjelenő kis ablakban az első mezőbe írj egy pontot és egy szóközt,
- a második mezőbe szintén egy pontot és alul az "Egyebek" gombra klikkelve, a "Speciális" listából válaszd a "Kézi sortörés"-t
- kattints "Az összes cseréje" gombra, erre megkapod hogy hány csere történt. (nálam 65 db)
Jelöld ki az egész szöveget (Ctrl+A kombináció), majd másold vágólapra (Ctrl+C)
2. Jöhet az Excel:
- nyiss egy üres dokumentumot, - vagy ha egy meglévőbe szeretnéd bemásolni, akkor nyisd meg azt és klikkelj arra a cellára ahonnét induljon a szöveg,
- illeszd be a vágólapról a szöveget (Ctrl+V).
Nálam ennyi volt.
Az alap szöveg ilyen :
Nem minden
arany ami fenylik.
De ez kéne elérni:
Nem minden arany ami fenylik.
Es bocsánat de nem tudom mi az a vágólap, ezt mi célt szólgál?
Másolás?
A tördelések megszüntetése kicsit hasonló:
- "Csere" ablak megnyitása
- az első mezőbe illessz be egy Bekezdésjelet ("Egyebek" gomb > "Speciális" lista > "Bekezdésjel")
- a második mezőbe egy szóközt írj, és mehet "Az összes cseréje" gomb.
Ha esetleg ez nem szüntetné meg a tördelést, akkor meg kell jeleníteni a formázási jeleket, hogy meg lehessen találni milyen jelet kell kicserélni szóközre.
Közben megtudtam, hogy a word es exel nem képes arrsa, hogy egymás alá tegye a pontal ellatot egész mondatokat...
Ez tényleg igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!