Win 10-et szeretnék telepíteni egy Lenovo ThinkPad L14 Gen 4 laptopra. Előtte Linux volt rajta. A telepítés egy pontján kéri az internetes hálózathoz csatlakozást, bár működik a wifi, amivel a Linux kapcsolódott is a hálózatra. Akkor is kéri a telepítő a csatlakozást, ha bedugom a laptopba az internet csatlakozóját. A telepítő nem megy tovább hálózat nélkül. Mit lehet tenni ilyenkor?
2. Írd be a következő parancsot: OOBE\BYPASSNRO és Enter billentyűvel futtasd
3. Újraindítás után, ugyanitt már megjelenik a nincs internetkapcsolatom lehetőség, amivel átugorhatod.
2024. ápr. 13. 13:29
3/17 anonim válasza:
Biosban tiltsd a hálózati kártyát.
2024. ápr. 13. 13:57
4/17 HakapiszikMatyi válasza:
Tartsd meg a Linux-t inkább, ha nem akarsz szívni. :) A hírek szerint amúgy a Win 10-nek is vége 2025-ben...
2024. ápr. 13. 14:06
5/17 Közveszélyes Kontár válasza:
#4 hogy lenne vege? Megmondtak 10 utan tobbet mar nem adnak kinujabbat
11 az 2021 ben megis kijott
es mar 12 t emlegetik
2024. ápr. 13. 14:52
6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
- friss Win 10 pro-val ugyanez a helyzet: a telepítő megáll és hálózatot
kér, amit én szívesen megadnék, de nem tudok. Nem szeretném kikerülni a hálózat megadását. Win 11-el is próbálkoztam, ott is ugyanez a helyzet. Csak Linuxnál nem volt gond, az simán megtalálta a wifit is, meg a vezetékes hálózatot is.
- a OOBE\BYPASSNRO nem használ, semmi nem történik
- ha a biosban letiltom a hálózati kártyát, attól lesz hálózatom a telepítéskor?
2024. ápr. 13. 15:35
7/17 anonim válasza:
Telepítéskor nem kell hálózat. Majd telepítés után (amikor már helyi fiókban vagy) visszakapcsolod a biosban.
2024. ápr. 13. 15:44
8/17 anonim válasza:
Meg tudod próbálni telepítés közben hozzáadbi a wifi drivert (vagy ugyanígy az ethernet drivert):
Melyik kiadást próbálod telepíteni? Én nem rég (húsvét hétfőn, miközben a többiek a nappaliban húsvétoztak én félrevonultam ezzel foglalkozni) telepítettem újra a gépem a Windows 10 Pro rendszerre, én nálam ott volt eldugva a "Nincs internetem" link a képernyő alján. Tavaly nyáron egy ismerősöm gépére raktam Home verziót, mert azon az van gyárilag megvéve, és ott is simán át lehetett ugrani a netes kapcsolódást a nincs internet gombbal. Mindkét esetben a windows telepítőt a Media Creation tool segítségével írtam ki egy pendrivera.
2024. ápr. 13. 16:07
10/17 anonim válasza:
Win.10 telepítésénél nem kötelező az internet kapcsolat.
Ahogy #9 is írja egyszerűen csak a "Nincs internetem"-re kell kattintani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!