Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha feltelepíteném az Észak-Kor...

Ha feltelepíteném az Észak-Koreában használt Red Star Linuxot, annak lennének következményei?

Figyelt kérdés

Ugyebár É-K-ban tilos más országok weboldalait böngészni, meg elvileg lehallgatják, megfigyelik a gépedet, és ha bármi gyanúsat észlelnek akkor megbüntetnek.

De ha én itt Magyarországon feltelepíteném, és az itteni weboldalakat megnyitnám akkor lenne bármi következménye?

Előre leszögezem, hogy nem tervezek semmi ilyet csak láttam egy videót és érdekel.

márc. 9. 19:20
 1/8 anonim válasza:
100%
Nem lenne semmi következménye.
márc. 9. 19:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Semmi következménye nem lenne, bár a kíváncsiságot leszámítva sok értelme nincs a dolognak. Max virtuális gépre feltolhatod megnézni, hogy milyen, de arra figyelj oda, hogy alapjáraton a mi netünket mókolás nélkül nem fogod tudni elérni, egyrészt azért, mert a fejlesztőknek és a helyi törvényeknek köszönhetően csak az ottani helyi hálózatot tudja elérni a rendszer, másrészt meg a beépített böngésző alapja egy ezer éves Firefox (Legalább is ami a néhány éve kiszivárgott verziót illeti). Plusz ugye krikszkrakszos lesz a rendszer, de azt is helyre lehet a terminálban rázni, hogy Angol legyen mondjuk, vagy Japán, esetleg Orosz, hisz az is csak egy Fedora, asztali felülete pedig KDE, ha jól emlékszem. Arra figyelj oda, hogy tényleg csak virtuális lemezre telepítsd, mert ki tudja, hogy miket tartalmaz alapból a rendszer, és nehogy véletlenül nekikezdje titkosítani a fájljaid. Én is csak egyszer telepítettem virtuális gépre, és az a baj, hogy tele van kémcuccokkal, amiket nem nagyon tudsz törölni, annyira bele vannak a rendszerbe drótozva. Ha megpróbálod, akkor nagy valószínűséggel a rendszer beszarik, és nem indul el újra. De amúgy hülyebiztossá van téve, mert tényleges root jogok nélkül szinte semmilyen módosítást nem hajthatsz végre a rendszerben, így az Észak-Koreaiak nem tudják hazavágni a rendszert, amivel megvették a gépüket. Aztán ugye mivel gondolom a saját kis internetükön nincs közölve a Koreai Infóközpont által, hogy miként lehet root jogokat szerezni a rendszer fölött, ezért szerencsétlenek beletörődnek, hogy szinte minden billentyűleütésüket figyelik, bár vagy ez, vagy nem használnak gépet azon kevés emberek, akik megvehetik maguknak, mivel ha rajtakapnak, hogy tiltott szoftvert használsz (valjuk be, arrafelé elég sok a tiltott dolog), akkor nagyon fájdalmasan megütheti az ember a bokáját, annyira, hogy még a gyerekének a gyerekének a gyereke is viselheti a következményeket.

De amúgy ezt leszámítva semmi következménye nem lesz a dolognak itt Magyarországon, ha felrakod a rendszerüket.

márc. 9. 20:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat különösképp 2-nek.

Elsőnek amúgy ChatGPT-t kérdeztem, ő már beijesztett, hogy értesíthetik a magyar hatóságot, hogy gyanús dolgot csinálok.

márc. 9. 21:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Tanuld meg hogy a ChatGPT egy szöveggenerátor, nem tényeket közöl, hanem kitalál dolgokat!
márc. 9. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
82%

Így fognak rajtad ütni:

[link]

márc. 10. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Jaja, pont így :)
márc. 10. 20:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Jó azért ne viccelődjünk.

Egyébként, É.K.-ba elvileg járnak túristák. Ők nem félnek, hogy esetleg nem engedik ki őket?

Állítólag egy idegenvezető kísér mindefelé téged akár piacra is, de figyeli nem-e csinálsz valami gyanús dolgot. Ha esetleg valamit gyanúsnak vélnének pl fotózkodni egy helybelivel (amit nem tudom engednek-e, hiszen okostelefont nem nagyon látnak az ottanj lakosok)

márc. 10. 20:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, de nem Észak-Koreában vagy, hanem Orbániában, más néven Abszurdisztánban, szóval nem kell félni.
márc. 11. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!