Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel segítség, hogyan tudom...

Excel segítség, hogyan tudom megszámolni, hogy hányszor jelenik meg egy szám pár?

Figyelt kérdés

Van egy excel táblázatom. Az A oszlopban vannak dátumok és B-C-D-stb-ben pedig számok.

Példa:

Jan1 1-2-3-4-5

Jan2 1-3-5-7-8

Jan3 3-5-6-8-9

Szeretnék egy olyan táblázatot csinálni ahol mind az oszlopokat, mind a sorokat a számok nevezik meg 1-estől kezdődve (tehát: B1:1, C1:2, D1:3 de A2:1, A3:2, A4:3 is) és ezt kitölteni azzal, hogy az előzőleg említett számokból hányszor fordul elő az, hogy az 3 az 5-tel egy sorban van.

Nem tudom, hogy érthető-e a leírásom, ezért feltöltöttem egy képet ide:

[link]

A számok nem ismétlődhetnek, szóval a metszetpontok mindig nullák.

Köszönöm előre is a segítséget, ha tudnátok segíteni, mert eddig nem találtam rá megoldást azon kívül, hogy egyesével darabtelizem a sorokat, de az meg nem megoldás...

jan. 24. 01:51
1 2
 11/11 CspCsj ***** válasza:

VBA-ban kell makrót csinálni, ami egy ciklussal végigmegy a sorokon, és egy kétdimenziós tömbben növeli a megfelelő számlálókat, majd a végén kitölti a linkelt képnek megfelelő eredménytáblát. (ha fontos, akkor a dokumentum változásakor automatikusan is lefuthat, bár sokezer sornál valószínűleg nem villámgyorsan fog végezni)

Holnap este majd megpróbálok gyorsan összedobni valamit.

jan. 24. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!