Excel segítség, hogyan tudom megszámolni, hogy hányszor jelenik meg egy szám pár?
Van egy excel táblázatom. Az A oszlopban vannak dátumok és B-C-D-stb-ben pedig számok.
Példa:
Jan1 1-2-3-4-5
Jan2 1-3-5-7-8
Jan3 3-5-6-8-9
Szeretnék egy olyan táblázatot csinálni ahol mind az oszlopokat, mind a sorokat a számok nevezik meg 1-estől kezdődve (tehát: B1:1, C1:2, D1:3 de A2:1, A3:2, A4:3 is) és ezt kitölteni azzal, hogy az előzőleg említett számokból hányszor fordul elő az, hogy az 3 az 5-tel egy sorban van.
Nem tudom, hogy érthető-e a leírásom, ezért feltöltöttem egy képet ide:
A számok nem ismétlődhetnek, szóval a metszetpontok mindig nullák.
Köszönöm előre is a segítséget, ha tudnátok segíteni, mert eddig nem találtam rá megoldást azon kívül, hogy egyesével darabtelizem a sorokat, de az meg nem megoldás...
VBA-ban kell makrót csinálni, ami egy ciklussal végigmegy a sorokon, és egy kétdimenziós tömbben növeli a megfelelő számlálókat, majd a végén kitölti a linkelt képnek megfelelő eredménytáblát. (ha fontos, akkor a dokumentum változásakor automatikusan is lefuthat, bár sokezer sornál valószínűleg nem villámgyorsan fog végezni)
Holnap este majd megpróbálok gyorsan összedobni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!