Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Win 98-al ha formázom XP-t,...

Win 98-al ha formázom XP-t, fat32 lesz vagy marad ntfs?

Figyelt kérdés
jan. 19. 21:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Javítás van, de formázás nincs. Az utolsó képernyõ, hogy biztos akarok-e még egy oprendszert rakni a partícióra, és egy multiboot help link mellé a microsoft oldalára.

Javítást próbáltam, de nem javult meg a Windows, úgyhogy törölni kell. Ki lett cserélve alaplap, és valami nem oké a régi és új chipset driverek közt, elrontja az írást az író, setup.exe dolgok meg indíthatatlanok, azt írja, hogy a Windows hibát észlelt ezért leáll.

jan. 20. 12:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Amikor kilistázza a rendszereket, és partíciókat, legalul kiírja, hogy milyen lehetőségeid vannak (T= partíció törlése pl. )

Végső soron törlöd a partíciót, újra létrehozod és formázod.

jan. 20. 12:33
 13/19 A kérdező kommentje:
Azt biztos nem, megváltoznak akkor a meghajtók elõjelei. Megvan már hogy csinálom majd.
jan. 20. 12:38
 14/19 anonim ***** válasza:

De egyébként nem tudom, hogy neked milyen telepítőd van, az enyém ezt csinálja:

Van a HDD-n két partíció, az elsőn van az XP, a másik csak adat.

A telepítő "megtalálja" a korábbi XP-t, és felajánlja annak javítását. Ha nem-et nyomok, akkor felajánlja a kötet formázását.

Windows XP SP3 2002 kiadásom van, nagyon régen adta egy haverom (2006 körül talán), azóta megvan róla az ISO képfájl

jan. 20. 12:42
 15/19 A kérdező kommentje:
Az nem lehet, mert az XP SP3-at 2008-ban adták ki. Telepítõn SP2, de külön még megvan az SP3 is, de az nem telepítõn hanem update-ként.
jan. 20. 12:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Itt egy normális XP (hun sp3)

[link]

jan. 20. 13:10
 17/19 A kérdező kommentje:
Megcsináltam a saját dolgaimmal, másik winyó xp-jéről formáztam a hibás xp partíciót, majd bootoltam xp lemezről, felraktam az üres partícióra. Aztán mivel multibootot használok és win 7-et is, beraktam a win 7 telepítöt és javítás, mert nem volt multiboot menüm indulásnál, csak xp töltött be. Kár volt, mert utána meg csak a win7 töltött be. Gyorsan vissza xp telepítöt, azzal boot és javítás, utána megint csak xp töltött be, majd betootoltam megint win 7 lemezröl, és egész érdekesen olottam meg. Win 7-tel nem javíthattam, mert akkor megint csak a win 7 töltött volna be, hanem rámentem, hogy új win 7 telepítése oda, ahol a régi van, kiírta, hogy a régi win7.old lesz, és használhatatlan lesz. Elindítottam a telepítést, felmásolta temp mappába az install fileokat a telepítö, majd újraindult már multiboot menüvel, ahol 3 menü volt, xp betöltése, telepítö betöltése, meg régi win 7 betöltése. Gyorsan kivettem a telepítölemezt, kikapcsoltam a gépet, újraindítottam, majd betöltöttem az xp-t, és letöröltem az ideiglenes temp telepítö mappát a win7 partíciójáról, így már nem volt miröl telepítse, és a régi win 7 is elindult.
febr. 3. 22:32
 18/19 anonim ***** válasza:

Eddig szó nem volt win7 ről vagy multibootról...

Ha ezt akartad akkor azt kellett volna kérdezni. Ezt elrontottad.

febr. 3. 22:47
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem azt akartam, az csak utána jött, a fö probléma az xp formázása volt.
febr. 4. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!