Miért nem tudok Soros konzolba írni?
Vettem nemrégiben kettő ESP32S3 modult LoRa modullal összeforrasztva. Kezdésképpen be akartam dugni USB-n a gépembe, hogy Soros kapcsolaton küldjek parancsokat a LoRa modulnak. Bedugtam az USB-t. A Linux rendszerem érzékelte is és hozzákapcsolta a /dev/ttyUSB0 fájlhoz (ezt a dmesg-ből tudom).
Viszont amikor rácsatlakoztam kb bármivel (PuTTY, Arduino IDE, screen, picocom), nem tudtam írni bele semmit. Amikor nyomtam a vezérlőn egy resetet akkor kiírta a szövegeket, hogy Wi-Fi-t keres meg LoRa tesztet végez, de írni nem tudok bele továbbra sem. Megpróbáltam egy másik gépről másik Linuxal, de ott is ugyanez volt.
Semmilyen dokumentációt vagy egyéb fórum topikot nem találtam róla, hogy miért ne lehetne írni Serial kapcsolatba, így hozzátok fordulnék utolsó esélyként.
Na ezt nem tudtam. Igazából senki nem beszélt erről még nekem. Ahány videót néztem sehol nem volt szó arról, hogy bármilyen extra konfigurációt igényel ez. Volt aki egy USB to UART átalakítóra rádugta a LoRa modulját és már tudta is vezérelni.
Pontosan miből áll ez? Vagy esetleg tudsz valami segítséget/forrást küldeni ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!