Windwows Ubunturól vélemények?
Ismerősom ajánlotta hogy használjak windows ubuntut mennyire biztonságos?
www.youtube.com/watch?v=59eWvbFQel0

Hmmm
Netezek rajta, zenet hallgatok, filmet nézek.
Grafikai programok futnak rajta, videot hangot szerkesztettem.
Jatszottam is...

Meglátásom szerint sokakat elriaszt az Ubuntu átlagos menürendszere, holott ez teljesen személyre szabható. Tessék beszúrok egy linket a rendszerről, ez bizony egy Ubuntu 20.04-es disztró, amit telepítés után állítottam át a saját tetszésemnek megfelelően, hiszen ezt a nyílt forráskód lehetővé teszi, ellenben a windowsal. 28-as voltam.

"Itt tart most a linux, ennyit tud."
Tudod, hol tart most a Linux, és mennyit tud?
Mondjuk ott, hogy a szuperszámítógépek 100%-án ez a rendszer fut. A Windows ezen a téren labdába sem rúghat, 10-15 éve voltak rá kísérletek, 1-2%-ot elért, de aztán hamvába is hullt. Azt meg azért ne gondoljuk, hogy egy szuperszámítógépet meghajtani kisebb cucc, mint egy asztali PC-t.
Vagy nézzük a szervereket! Kevesebb, mint 25% a Windows részesedése, a Linuxé meg 75% fölötti. Nem kevés Microsoft-közeli cégnek, intézménynek is Linux szerverei vannak.
Az oprendszerrel rendelkező beágyazott rendszereknek is több, mint a kétharmada Linux.
Szóval ennyit tud, és ennyit ér a Linux. Gyakorlatilag hozzáértő környezetben lesöpri a színről a Windowst. Windowst azok használnak, akik nem láttak mást, és nem is akarnak meglátni mást.
"Ez a rendszer amit letöltöttem olyan volt mint egy kínai nájki cipő."
Ha neked Windows kell, ami bitre pontosan olyan, mint a Windows, akkor ne Linuxot használj.
A "Windows Ubuntu" meg eleve egy kis, marginális disztró, talán nem ez alapján kellene messzemenő véleményeket mondani.
"akkor meg ne reklámozgassák már ezt a tákolmányt úgy mint ha ez megváltani a windowst"
Ezt mondd a "Windows Ubuntu" csapatának!
De tudod, a piac már csak ilyen. A mosogatószereket is úgy reklámozzák, hogy egy csepp megtisztít 180 olyan lábast, amiben szénné égett a kaja. A valóság meg nagyon távol áll ettől.
"Egy igazi rendszert lehet használni, és nem kell tákolni."
Igen. A Linuxot lehet használni, és nem kell mókolni, hogy a 5 éves gépre is felmenjen.
"normális programok meg sem mozdulnak rajta"
Dehogynem.

Nagyon jó a Linux!
Csúcsot döntött a Linux piaci részesedése
- "harminc év alatt először lépte át a 3% küszöböt."

Nem probléma ha nem használják sokan. Hisz így jobban védve marad💁🏻
Nem kötelező a jót használni. Van aki windowson kívül tényleg nem akar mást meglátni.

Az, hogy mit választanak az emberek, gyakran egyáltalán nem racionális döntésen alapul.
A Microsoft rengeteget költ reklámra, és sok gépet eleve windows-zal árulnak.
Ezzel szemben az ingyenes rendszer nem költ reklámra.
Az valóban gond, hogy a libreoffice és az MS office nem teljesen kompatibilis, pl. ritkábban használt stíluselemek nem mennek, de azért egyáltalán nem rossz.
És valóban lehet rajta többek között profi kép-, video, vagy hangszerkesztőt használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!