Hogyan csináljak normális linux biztonsági mentést?
Egyszerűen nem sikerül. Arch Linux-ot használok.
Próbáltam már tar-al bsdtar-al. Aztán amikor visszaállítanám a bin directory mindig üres.
sudo bsdtar --acls --xattrs --exclude=/mnt -cpvaf "mentes.tar.gz" /
Olyan mentés kellene ami egyszerű, de vissza tudom állítani egy új arch linux telepítésnél. Teljes klónozás nem jó, mert titkosítva van és 1 Tb-os a vinyó. És akkor le klónozza a teljes 1 TB-ot.
Hogyan lehet ezt normálisan megcsinálni, hogy működjön is?
Mi az amit menteni akarsz és mire mentesz? Tényleg 1TB a /?
Ha csak fileokat akarsz menteni, akkor a tar parancs amit írtál, csak akkor fog működni, ha file amit létrehoz másik FS-en van. Több dolgot kell excludeolnod, minimum /proc /sys és /dev .
Amúgy image mentés is működhet. Kinullázod az üres helyet és tömöríted az imaget. Így kényelmesen lehet az 1TB FS-ről is értelmes méretű mentést csinálni.
1, DD nem jó mert a nulla bájatokat és az üres helyet is örömmel másolja. Kb 70 GB van foglalva, most azért klónozzam le az 1 TB-t? Nem túl pratikus.
2, A snapshot nem egyenlő a biztonsági mentéssel. A tar nem másolja át az Extended File Attributes-t. Ezért használtam bstar-t.
Ezt az rsync-et kipróbálom hát ha ezzel működni fog.
Nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz mentést csinálni :D
A nulla byteokat valóban másolja. Azért kell tömöríteni. 900GB -nyi nulla lesz pár MB tömörítés után.
Amúgy: [link] (A sima tar is tudja az extended attribútumokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!