Hogyan/ milyen képlettel illetve kikötéssel tudom elérni, hogy az adott dolgot csak akkor számolja ki ha pozitiv az érték, ha negativ akkor pedig 0 értéket adjon?
A menü sorban a Képletek menüt választod, ott pedig bal oldalon az fx logo alatt a képletek "beszúrása" opciót.
A felugró ablakban a kereső mezőbe beírod: "HA", és kiválasztod a legördülő menüből a HA függvényt.
2023. dec. 8. 00:30
3/9 anonim válasza:
Ha nem számolja ki, akkor honnan tudná előre, hogy pozitív, vagy negatív az érték? Biztos, hogy ezt jól átgondoltad?
2023. dec. 8. 09:27
4/9 anonim válasza:
úgy, hogy a fent xyz-vel jelölt adat egy cella értékét jelöli (mondjuk A1). Ha az nagyobb, mint 0, azaz pozitív, akkor végrehajtja a műveletet, fenti példában, a cél cellába, amelyet kiválasztott a függvény helyeként, beírja az xyz avagy (A1) értékét, különben 0 értéket kap a cél cella.
A középső xyz a fenti másolás helyett lehet egy tetszőleges számtani művelet, stb.
2023. dec. 12. 19:09
5/9 anonim válasza:
#4 semmi ilyesmiről nem volt szó. Ötleteim nekem is vannak...
2023. dec. 12. 20:42
6/9 anonim válasza:
A 4-es válaszom helytálló. A kérdés csak az, hogy te mit nem értesz még.
2023. dec. 12. 20:49
7/9 anonim válasza:
Én úgy értelmezem a kérdésben támasztott feltételt, hogy a végeredmény alapján döntse el, amit még ki sem számolt.
2023. dec. 12. 20:53
8/9 anonim válasza:
Valaki más, az 1-esben jól vázolta az algoritmust, és számítási logikát. Az Excel valóban így működik, és a kérdésre a jó választ adja.
Melyik részét nem érted ?
2023. dec. 13. 13:14
9/9 anonim válasza:
Ismerem a HA függvényt, de továbbra sem gondolom úgy, hogy a kérdés (ami egyébként elég homályos) erre vonatkozna, a kérdezőt sem nagyon látni azóta, de ha ő is így értette, nincs probléma.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!