Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ha az SSD-nek nem tesz jót a...

Ha az SSD-nek nem tesz jót a sokszori írás/olvasás, miért nem baj, ha rendszermeghajtóként használjuk (Windows sokat ír/olvas)?

Figyelt kérdés
2023. nov. 20. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"SSD-nek nem tesz jót a sokszori írás/olvasás"

Nem teljesen, a sok írás nem tesz neki jót. Olvasni a végtelenségig tud. A Windows pedig egyáltalán nem ír sokat (csak log meg cache, ami kb. semmi)

2023. nov. 20. 12:48
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Az SSD arra való, hogy használjuk. Akit zavar, hogy a rendszer folyamatosan írja és olvassa, az tegye ki a vitrinbe és nézegesse.
2023. nov. 20. 12:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A sok itt tényleg sokat jelent. Hamarabb fog elavulni és emiatt cseréled, mint hogy betelne az írási kapacitás (átlagos felhasználás esetén, egy op.rendszer vagy nem folyamatos fájlműveleteken alapuló programok futtatásánál).
2023. nov. 20. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:

A mai SSD-kről annyit érdemes tudni, hogy a vezérlő előbb hal le róla, mint hogy annyit írnál, hogy azért adja fel a harcot.

Használni kell igazából.

NAS-nak azért nem a legjobb, sem kamera rendszernek, sőt backup-nak sem de minden igényre teljesen jó amire egy átlag asztali desktop jó.(játékra és virtuális oprendszer tárolásra erősen ajánlott is SSD-t használni)

2023. nov. 20. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Samsung 970 EvoPlus Nvme SSD van a gépemben 4 éve írom, olvastatom, gyilkolom, videót vágok rajta, játékot telepítek-törlök.

A HD sentinel szerint 40 akárhány TB írás után 93%-os kondiban van.

Elvileg 150TBW-s. Elvileg 8 évet még bír? 😃 Majd meglátjuk.

2023. nov. 20. 14:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Én 8 éve vettem SSD-t, anno még laptopba, majd átkerült asztali PC-be, mindkét esetben oprendszernek. Nem is tudom mennyi TBW volt mikor legutóbb néztem, kondícióra 90%-ot írt, valami másik SSD lifetime program szerint még 10 évet elmegy. Tartok tőle 10 év múlva pedig 9 évet fog írni. Úgyhogy no fos, nem fog meghalni az SSD ennyitől.
2023. nov. 20. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!