Win serial hogyan vihető át másik gépre?
Olvastam, hogy a MS fiókba kéne lépni, és akkor az új gépen regisztrálni tudom. Most tartósan aktiváltat ír ki a gép.
Most nincs MS fiókom.
Hogy is van ez, mi a menete, aki csinált más ilyent?
"Most tartósan aktiváltat ír ki a gép."
Az a jó ha aktivált.
Majd ha új géped lesz akkor arra tudod átvinni ha mindkettőn ms fiókba lépsz.
Meg persze az sem árt, ha nem "OEM" licensz, hanem "Retail".
OEM egyszer aktiválható és az alaplaphoz "kötődik". Ha alaplapot (vagy komplett gépet cserélsz) új licensz kell. A Retail költöztethető MS fiókkal.
Köszi.
Azt honnan tudom melyik verzió van rajta? (oem<>retail)
2/
Elvileg az oem is átvihető valami €U határozat miatt, de ki kell próbálni és kiderül.
(elvileg a dobozos annyiban tud többet hogy csak beírod a kulcsot és átugrik, az oem meg ms fiók +aktivátorsegédel vihető át, ami csak aktiválatlan gépeknél látszik, de kiválasztáskor ami nem vihető át úgyis szürke lesz)
Start menü -> Parancssor -> gépeld be: slmgr /dli
Erre megjelenik egy windows ablak, és abban lesz olyan, hogy OEM channel vagy RETAIL channel.
A Volume Licensz (VL) eredetileg cégek használják, ez vihető át aktivátorral. Ez általában a szürke (olcsó 2000Ft-os kulcs is) az OEM az előre összerakott Windows-al előtelepített bolti gépeken van.
A Retail a rendes 20-30.000Ft-os verzió. Régen "dobozos"-nak hívták.
6/
10 éve amikor 30ezerFt-ért vettem a win7 home oem verziót a saját magam által összerakott gép mellé, csak az volt a követelmény hogy valamilyen hardverelemmel együtt vegyem. Oem helyett dobozos ~15 ezer Ft al drágább lett volna. Lehet visszatérnek ezen idők. De várjuk ki, még csak két hete van e szabály, a kereskedőknek nem volt idejük lereagálni.
Köszi. "RETAIL channel", ezt írja.
Akkor pontosabban hogyan oldhatom meg? Még sosem telepítettem MS fiókkal, ezt kihagytam.
Be kell lépnem, és utána hogyan tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!