Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik képernyőfelvevő dolgozi...

Melyik képernyőfelvevő dolgozik magabiztosan?

Figyelt kérdés

Obs-sel dolgozok, általában 1 órás videókat veszek fel, ahol diagramokat mutogatok, és az egérrel jelzem épp, amit figyelni kell.

Túl vagyok 20 videón kb, de már harmadjára fordul elő, hogy szaggatott lesz az egész, de nagyon durván. Az egér nem is látszódik, és mintha fél percenként egy db kép lenne maga a videóban, nem egybefüggő folyamat.

Szerintem jó gépem van, emellett csak hangrögzítő program meg, és pdf-ek vagy diagramos program van megnyitva, aminek nincs nagy igénye ugyan csak.

Olyan megoldást keresnék, ami tökéletesen leköveti még az egeremet is, és felveszi a képernyőn látottakat.

Mit javasoltok?

2023. nov. 10. 14:32
1 2
 11/15 SIDLER22 ***** válasza:

Ennek az oka általában az, hogy az enkóder nem kapja meg a szükséges erőforrásokat a processzortól a valós idejű enkódoláshoz.

Arról van szó, hogy amikor videót veszel fel akkor a felvétellel párhuzamosan a felvett anyagot enkódolni/tömöríteni "kell" egy helytakarékosabb formátumba, hogy ne foglaljon annyi helyet. Viszont ez nagyobb processzor használattal jár ezért kell neki erőforrás. Viszont ezt a te esetedben nem kapja meg mert minden más nagyobb prioritást kap feldolgozásba mint az OBS vagy csak szimplán nagyon terhelt a processzor alapból is.

A megoldás az, hogy az enkódolást átrakod a GPU-ra és így a processzort megszabadítod ettől a folyamattól. Ha minden áron muszáj processzor hozzá akkor meg tedd a leggyorsabbra a "CPU usage Preset"-et. És H.264-et használj hozzá!

2023. nov. 11. 07:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Nincs a dedikált GPUjában enkóder.
2023. nov. 11. 10:04
 13/15 SIDLER22 ***** válasza:

Akkor marad a Preset opció amit írtam.

Esetleg megpróbálhatja azt, hogy UT kodekkel tömöríti a videót. Így a videó méret hatalmas lesz, de legalább nem emészt fel annyi CPU erőforrást és ha kell, utólag lekonvertálhatja h.264-be.

2023. nov. 11. 11:14
 14/15 anonim ***** válasza:

Eddig az IGP-vel QSVval enkódolt H264-be.

Intelnél utoljára i7-4770-nel csináltam ilyet OBSsel, amikor játékmenetet rögzítettünk. Egy 11gen procinak gond nélkül kellene tudnia rögzíteni a képernyőt, főleg ilyen nem túl CPU intenzív munka mellett.

Nem lehet az a gond, hogy kevés az IGP számára kiosztott memória vagy hogy az OBS összeakad a másik hangrögzítő szoftverrel?

2023. nov. 11. 11:24
 15/15 anonim válasza:
A FoneDog Screen Recordert javaslom. Jelenleg is használom, ez egy újszülött eszköz.
2023. nov. 18. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!