Win7 telepítő a Starter-el indul. Nincs menü az Ultimate-hez, vagy máshoz. Mit kéne átírni h működjön?
Teljesen friss meghajtóra, P4-es gépre kéne felrakni, de egyből a Starter indulna el, a többit választani sem lehet mert nincs menü sem.
Ezt Win10-ben már lehet orvosolni a cfg fájl átírásával, de win7-nél ez nem működik, vagy másképp kéne átírni amihez eddig nem találtam sehol tippet.
- Az is jó lenne ha megjelenne a menü.
- Úgy is jó lenne ha egyből valamelyik verzió indulna.
Igen, csináltam már ilyet, jópár tipp is volt a szövegekre.
Az eredeti:
[Channel]
OEM
Amiket javasolnak helyette, az egyik:
[Channel]
Retail
A másik:
[Channel]
_Default
[VL]
0
Viszont amit írtál...
[EditionID][Channel]
Retail
[VL]
0
...ilyennel még nem találkoztam. Ez lenne a megfelelő forma? Vagy az EditionID-hoz a kiadás nevét v számát kéne írni, pl Starter=1, Home=2, stb... ?
Csak azért kérdezem, hogy lerövidítsem az időt a telepítők újra és újra kiírásával és próbákkal.
Amúgy SSD-re szoktam telepítőket rakni USB-n keresztül (mintha pendrive lenne) mert gyorsabb, mint a pendrive és minden ráfér.
A Home Premiumhoz van teljesen eredeti kulcsom, azt frissítettem tovább, eddig ment is minden laptopon, csak most egy P4-es régi asztali gépet sikerült jó kondiban összerakni és akkor már használni is jó lenne a régi progikkal. Csak a telepítőnél akadt el a dolog mert a Starter nem akar települni a Premium kulccsal.
Letöltöttem a mindenfélével beleintegrált telepítőt, még csak belenéztem, de nem látok benne semmi illegálisat. Az op-rendszer annyira eredeti amilyen kulccsal használom, a belerakott service pack-ok és minden ami (a leírás szerint) az update-ről ment fel rá, azok teljesen legálisak sztem. Én is csináltam már magamnak telepítőket, belerakva minden pakkot és úgy egyszerűbb volt az egész.
#11 kérdező
Hagyd úgy ahogy írtam, nem kell semmit hozzáírni vagy változtatni. Nálam bevált.
Írtam pü-t.
Ismétlem: a 2020 februárja után kiadott kb******** frissítések fizetősök voltak. Fizettél érte? Van róla számlád? Nincs? Az olyan mintha az os is illegális lenne. Pl egy céges ellenörzéskor.
Meg ha a .wim file nem 'eredeti' akkor már ki tudja milyen kémprogram került bele titokban. Rábíznád a családi vagyont online bankolásnál?
Akkor meglett a megoldás.
A belinkelt SP1-es telepítők minden rendszeren működnek. Voltak régi P4-es gépeim ahol usb-ről nem lehetett semmit telepíteni, még XP-t sem, de még CD-ről sem indult, vagy megszakadt valahol a telepítés. Azt hordozható windows-zal váltottam ki (Win2Go) ami mindenen elindul, de pont az volt most a gond, hogy így meg nem volt hozzá választó-menü.
Végül a megoldás a két SP1-es Win7 lett amihez nem a hordozható telepítőt készítettem el (Yumi-val) hanem közvetlenül a merevlemezre írtam rá a telepítőt (egy 40 és egy 80 gigásra) és "saját magára" telepítette az op-rendszert. Eddig így még nem próbáltam, de így felmegy mindenhova, még új, uefi gépre is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!