Miért jön elő egy kékhalál, amikor fel akarom telepíteni a Windows XP operációs rendszert?
Tudom, hogy régi az XP. Fel szeretném telepíteni a Windows XP operációs rendszert az asztali gépemre, de egy kék halál fogad.
A hibaképernyő a következő:
A rendszer problémát talált, és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. Ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva.
Futtassa a CHKDSK /F programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Hibakód: 0x0000007B (0xF78D2524, 0xc0000034, 0x000000000, 0x00000000)
Mit tegyek? Nincs semmi oprendszer a gépen.
2012-es géphez már legalább Win7 illik.
A BIOS-ban ilyet találtam:
SATA
ATA
Disabled
Mi az alaplap pontos modellszáma?
(vagy ha valamilyen HP/DELL/STB. márkagép, akkor annak a modellszáma)
Kimaradt:
Elfelejtettem, hogy az AHCI-t jóval 2016 előtt kellett állítgatni.
Szóval egy 2016-os gép már annyira új, hogy valószínűleg csak úgy megy fel az XP, ha a telepítőjébe integrálsz pár driver-t az alaplapgyártó weboldaláról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!