Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudok rendszergazdai...

Hogy tudok rendszergazdai jogosultságot megszűntetni Windows 11-ben?

Figyelt kérdés
Egy olyan gépet kaptam a munkahelyemen, amit korábban más használt, és nem tudják a jelszót a korábban beállított rendszergazdai jogosultsághoz. Ezt tudom valahogy törölni, vagy mindenképpen szervízbe kell vinnem?

2023. okt. 27. 15:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
13%
HDD/SSD-t cseréltesd le a céggel. Biosba nem tudom van e lehetőség törölni az egész rendszert, meg mindent ami rajta van.
2023. okt. 27. 17:12
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Munkahelyi gép.... jelezd nekik aztán adnak másikat, miért neked kéne ezzel foglalkozni?
2023. okt. 27. 18:10
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

Miért neked kellene ezzel foglalkoznod, a cég adminisztátorának a feladata ez.

Ha kapsz egy új gépet, egyértelmű, hogy újra kell telepíteni, nem kell a régebben használt rendszert használni.

2023. okt. 27. 18:56
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

Azért van a munkahelyi rendszergazda, hogy az ilyen problémákat megoldja. A munkahely feladata munkára alkalmas állapotban odaadni az eszközt. Az, hogy nem tudják a jelszót, nem érv. Újra kell telepíteni.

Bár én úgy sejtem, hogy nem teljesen az az igazság, amit leírtál.

(Egy rendszergazda)

2023. okt. 27. 19:10
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
Na igen amúgy sajnos sokan " talált " laptopok esetén szembesülnek ezzel.
2023. okt. 27. 19:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem nagyon érem, hogy aki nem tud a kérdésre válaszolni, miért érzi kötelességének, hogy írjon valami bullshitet. Ha lenne rendszergazda, akkor vajon a gyakorikerdeseken kérdezném?

Egy civil szervezetnél dolgozom, nincs adminisztrátor se, rendszergazda se, bejáratott eljárásrendek meg végképp, csoda, hogy van egy ezer éves laptop, ami használható. Nincs pénz szervízbe vinni vagy újratelepíteni. Saját költségen tudom megoldani, ha szeretném. Remélem, mindenkinek sikerült megnyugodnia, hogy a kérdés valós, a laptop nem lopott, ugyhogy nyugodtan aludhattok.

2023. okt. 27. 19:33
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
Akkor meg mibe telik megkérdezni azt a valakit aki korábban használta?
2023. okt. 27. 19:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Meg fogsz lepődni: már nem dolgozik ott (egyébként felhívták, de nem emlékszik. 2018-ban volt használva utoljára). Neked mibe telik nem írni, ha nem tudsz válaszolni?
2023. okt. 27. 20:27
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Annyiba telik, hogy nem te szabod meg, hogy ki írhat vagy ki nem. De akkor meg hajrá, vidd szervízbe, mert tudod gondoltam rá, hogy írok módszert amivel be lehet lépni, csak előtte kértem volna privátban valami alapítványi igazolást vagy bármit, biztos ami biztos alapon, de ilyen stílus után, köszönöm, akkor inkább oldd meg, szervízben annyit fognak csinálni egy 10-esért újratelepítik aztán pipa.
2023. okt. 27. 20:34
 10/11 CspCsj ***** válasza:
81%

Először megállapítanám, hogy melyik Windows verzió van a gépen, mondjuk a bejelentkező kép alapján.

- Windows XP bejelentkező kép: [link]

- Windows Vista bejelentkező kép: [link]

- Windows 7 bejelentkező kép: [link]

- Windows 8 bejelentkező kép: [link]

- Windows 10 bejelentkező kép: [link]

Vagy ha az alján van termékkulcsos matrica, akkor azon szerepel a verzió is, ami egy újratelepítésnél is jól jön. (esetleg a kivehető akku alatt is lehet)

Ha már itt vagy, akkor a laptop alján lévő (vagy akku alatti) matricáról add meg a gyártót és a modellszámot, kíváncsi vagyok érdemes-e a meglévőnél újabb Windows rendszert rátelepíteni. (vagy bekapcsoláskor lépj be a BIOS-ba és az info résznél nézd meg, hogy milyen processzor és mennyi memória van benne)

2023. okt. 27. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!