Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hamarosan megszunnek a dobozos...

Hamarosan megszunnek a dobozos diszdobozos kiadasok. Mit gondoltok errol?

Figyelt kérdés
legyen szo PC verziorol vagy akar egy konzol valtozatrol. Nagyon korlatozott szamban vagy egyatalan nem fog megjelenni es vegul teljesen megszunik.
2023. okt. 18. 09:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Akinek nagyon hiányzik a feeling, tud venni üres tokot és nyomtat magának borítóképet. Régen így lehetett a kalózfilmeket is szolidabbá varázsolni, hogy nem egy hengerben álltak a lemezek, hanem sorban a polcon. Ma már úgy ahogy van nem éri meg DVD-re írogatni semmit.

A többiek már legalább 10 éve használhatják a digitális kiadásokat.

2023. okt. 18. 10:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy nem fog megszűnni egy jó ideig, a gyűjtői kiadások velünk maradnak.

A számuk biztosan csökkenni fog, mivel az igény is csökken arra, hogy porfogóval és felesleges vackokkal halmozzuk el a lakásainkat, mivel ugye egy adott játék díszdobozos kiadása pont ugyanazokkal a bugokkal van tele, mint az elektronikus, a használati értéke egy kicsit sem több, már a korábban ehhez járó extrák is eltűntek nagyjából (amik szintén semmit nem tettek a játékhoz).

Én értem a gyűjtőket, de a 70/100 dolláros játékárak mellett már nem szerintem nekik is sok a 1,5-es szorzó, ráadásul a (bár nincs rá adatom, csak sejtésem) játékosok többsége már a sima dobozos kiadásokat sem keresi annyira (főleg akinek nincs is mibe dugdosni), sokkal inkább elektronikus úton vásárol.

2023. okt. 18. 10:10
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem most se hiányzik vagy 10 éve nem vettem dobozosat. Szerintem sokan vagyunk így ezért is limitálják a mennyiséget. Én a szoftvert "veszem" meg nem érdekel a doboz. (Igen tudom ez nem "saját" csak egy hozzáférés, ami bármikor megszűnhet a lemez meg "örök")
2023. okt. 18. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Miért, egy átlagos felhasználó mikor vásárolt utoljára szoftvert fizikai formában? Egy átlagos gamer - ha eltekintünk a gyűjtői kiadásoktól -, mikor vásárolt legutoljára játékszoftvert lemezen? Nem hiszem, hogy a gyűjtői kiadások eltűnnének, a többség viszont már évek óta nem vásárolt fizikai kiadásban játékot vagy szoftvert.
2023. okt. 18. 10:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem eleg komoly mennyiseg van otthon. Van Dobozos Nero-m is :)
2023. okt. 18. 10:56
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
0%
Olyan szempontból nekem hiányozni fognak, nagyon sokszor jóval olcsóbban meg tudtam venni így egy PC játékot, mint elektronikus változatban.
2023. okt. 18. 11:19
 7/9 anonim ***** válasza:

#6: ez most már inkább fordítva van. Egy digitális kiadás bármikor kaphat egy random vagy szezonális leárazást Steam-en, de egy bolt nem fogja 1 hétig olcsóbban adni, majd visszaárazni. Ott esetleg az "amortizációval" (kiadás óta eltelt idő) esnek az árak, de ugyanilyen a digitális is. Van olyan játék, amit már pár hónappal a kiadás után 25%-kal leáraznak alkalmanként, a bolti ár ettől jobban tartja az árát.

Kivételek persze akadhatnak.

2023. okt. 18. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Van nekem is Nero, Windows Vista 32 bites verzió🤣 (ez bármikor kellhet), és kb 2 tucat játék.
2023. okt. 18. 11:22
 9/9 anonim ***** válasza:

#4 vagyok.

A félreértések elkerülése végett: nekem is van jópár fizikai játékom és szoftverem, és archiválásra mind a mai napig elsődlegesen optikai adathordozókat használok. De maga a bolti forgalmazás ma már macerás, és lassú.

2023. okt. 18. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!