Hamarosan megszunnek a dobozos diszdobozos kiadasok. Mit gondoltok errol?
Akinek nagyon hiányzik a feeling, tud venni üres tokot és nyomtat magának borítóképet. Régen így lehetett a kalózfilmeket is szolidabbá varázsolni, hogy nem egy hengerben álltak a lemezek, hanem sorban a polcon. Ma már úgy ahogy van nem éri meg DVD-re írogatni semmit.
A többiek már legalább 10 éve használhatják a digitális kiadásokat.
Azt gondolom, hogy nem fog megszűnni egy jó ideig, a gyűjtői kiadások velünk maradnak.
A számuk biztosan csökkenni fog, mivel az igény is csökken arra, hogy porfogóval és felesleges vackokkal halmozzuk el a lakásainkat, mivel ugye egy adott játék díszdobozos kiadása pont ugyanazokkal a bugokkal van tele, mint az elektronikus, a használati értéke egy kicsit sem több, már a korábban ehhez járó extrák is eltűntek nagyjából (amik szintén semmit nem tettek a játékhoz).
Én értem a gyűjtőket, de a 70/100 dolláros játékárak mellett már nem szerintem nekik is sok a 1,5-es szorzó, ráadásul a (bár nincs rá adatom, csak sejtésem) játékosok többsége már a sima dobozos kiadásokat sem keresi annyira (főleg akinek nincs is mibe dugdosni), sokkal inkább elektronikus úton vásárol.
#6: ez most már inkább fordítva van. Egy digitális kiadás bármikor kaphat egy random vagy szezonális leárazást Steam-en, de egy bolt nem fogja 1 hétig olcsóbban adni, majd visszaárazni. Ott esetleg az "amortizációval" (kiadás óta eltelt idő) esnek az árak, de ugyanilyen a digitális is. Van olyan játék, amit már pár hónappal a kiadás után 25%-kal leáraznak alkalmanként, a bolti ár ettől jobban tartja az árát.
Kivételek persze akadhatnak.
#4 vagyok.
A félreértések elkerülése végett: nekem is van jópár fizikai játékom és szoftverem, és archiválásra mind a mai napig elsődlegesen optikai adathordozókat használok. De maga a bolti forgalmazás ma már macerás, és lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!