Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Debian telepítése másik...

Debian telepítése másik médiára, alapértelmezett boot-média módosítása nélkül?

Figyelt kérdés

Debian 12 rendszert szeretnék telepíteni (nem tudom van -e jelentősége e szempontból, hogy a "Debian Live CD project Mate változatát szeretném feltenni).

A gépben két SSD van, egy M.2 (alapértelmezetten erről boot-ol és rajta a Windows), de van egy SATA SSD is, erre szeretném tenni a Debian-t.

Nem szeretném, ha az M.2 SSD boot menübe beleírna. A BIOS-ban az M.2 port letiltására nincs lehetőség, szétszedni meg nem akarom a gépet, hogy a telepítés idejére kivegyem: véletlenül se írjon rá.

Erre figyel a Debian és megkérdezi (régebben megkérdezte), vagy nem igazán?

2023. okt. 18. 08:04
1 2
 11/14 gentoojedi ***** válasza:
Nem bántottál meg senkit. :) Legfeljebb Te fogsz bankódni, a balul sül el a majd én megoldom magamnak, mert az ingyen van projekt. Előttem hozzászóló ezt szemléltette gúnyolódva. A különbség csak annyi a helyzetedet tekintve, hogy magasabb kockázatot vállalsz az ingyenesség reményében. Aztan ha majd véletlenül belepiszkál, mert valamit nem jól csinaltál, aztán egyszer valamiért leveszed debiant egy masik disztró miatt, vagy egy újabb debian telepítése miatt, mert a dist upgrade bonyolultnak tűnik, vagy csak megszakad. És lesz ott még egy bejegyzés ami zavar. Aztán megint kérdezel h hogyan és majd én megoldom, aztan sikerül letörölnöd a windows efijét és az nem indul, na azt nem oldod meg. Én viszont igen. De az mar tényleg drága lesz. :)
2023. okt. 21. 12:20
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem biztos hogy ezek a hibák ennyire előreláthatóan, ilyen pontosan be fognak következni. :)

A sima telepítő gondosan mindenre rákérdez, ha azt az opciót választja valaki: Grub-ot hova telepítse stb.

2023. okt. 23. 10:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Több mint 20 éve tanultam informatikát, kicsit el vagyok maradva de igyekszek. :)
2023. okt. 23. 10:24
 14/14 gentoojedi ***** válasza:

"Több mint 20 éve tanultam informatikát"

Uhh. Mondanám, hogy amit akkor tanultál és el is felejtetted nem is baj. Mert sok minden változott.

2023. okt. 23. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!