Mennyire rizikós egy bios frissítés?
Semennyire. Ha nem megy el az áram közben, akkor semmivel sem rizikósabb, mint egy windows-os program telepítése.
Én anno frissítettem bios-t flopy-ról. Na az rizikós volt. Minden frissítéshez vadonatúj lemezt használtam. Mondjuk azzal se volt soha gondom. De a mai pendrive-os világban már nem akkora kihívás.
Manapság elég sok olyan alaplap van, ahol nem lehet egyből a legújabbra frissíteni. Ezeknél akár 4-5 előző verziót is fel kell rakni, mire a legújabb felkerül. Ma már ez sem okozhat problémát.
Max régi gépen gáz. Én pl. egy régi 2.gen i5 Dell Latitude laptoppal jártam úgy, hogy BIOS frissítés után néha volt kép, néha nem. :)
Egy IC kisült pont a BIOS frissítés során, onnantól kezdve pedig csak akkor volt hajlandó képet adni ha áramtalanítottam és kivettem a RAM-okat (vagy megcseréltem). Utána első indításra eljutott a BIOS-ig és újraindítás után ismét se kép se hang. :D Elvittem kollégámhoz, kimérte, kicserélte a rossz IC-t, flashelte a friss BIOS-t rá, aztán ment minden tovább ahogy kell.
Az új gépeken meg már a Windows Update leszedi a BIOS updateket is, egyáltalán nem para, sok alaplap (a normálisabbak) pl. ha hibára fut a frissítés akkor képes visszaállítani a BIOS-t az előző, működő verzióra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!