A Windows 10-ből kivette a frissités a World Padot? Miért?
Én nem pontoztalak le, de azért a használhatóságáról nem lennék meggyőződve. Ha elkezd az ember formázott dokumentumot szerkeszteni, elég hamar előjönnek az olyan igények, mint hogy legyen benne oldalszámozás, táblázat, szegélyek, kitöltések... a WordPad semmi ilyesmit nem tud.
Az pedig, hogy valaki 20 éve használta utoljára, semmit nem jelent, a WordPad 20 év alatt funciókat tekintve gyakorlatilag nem változott :)
Én arra gondoltam, hogy ha továbbfejlesztették volna, hogy normálisan megnyissa az office dokumentumokat is, akkor arra bőven elég az a kis tudás, amit a Wordpad alapból tud. Tehát olvasni és módosítani a szöveget, esetleg kitölteni benne adatokat. Tudom, hogy nehéz elhinni, de az átlagfelhasználó erre használja a letorrentezett Office-t is, sőt a LibreOffice-t is csak ezért teszi fel a gépére, mert nincs más, amivel ki tud tölteni egy formanyomtatványt.
Nyilván a cél az volt a Microsoft részéről, hogy megvegyék az Office-t, ezt nem kérdőjelezem meg, de objektíven nézve a Wordpad hasznosabb lehetett volna, mint a Jegyzettömb.
Nahát, ebben a csúnya világban fizetni kell a szoftverekért, amiért egy több ezer fős fejlesztőcsapat éveken át kvázi vért izzad, hogy teljesítse az elvárásokat, amit a vezetőség kitűz elé, hogy a konkurencia ne szárnyalja túl őket. Gondolom Te, kedves kérdező nem kapsz pénzt a munkádért, ugye? Te is szívességből és empátiából dolgozol…
Regisztrálj egy Microsoft fiókot (ingyenes), a böngészőből futtatható Office verziót teljesen ingyen adja ez a gonosz újvilágrendbeli cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!