Ujratelepítés nélkül meg lehet valahogyan oldani ezt a kékhalál-problémát?
Rendszertelen időközönként csak második vagy harmadik próbálkozásra tölt be a windows 11 ( Home ). Windows betöltésekor megáll a kis karika forgásamajd jónéhány másodperc után vág egy kékhalált és ujraindul ezzel a hibaüzenettel.:
Laptop: Asus Vivobook 15 X512DA-BQ931 12GB RAM-mal.
Hiba az lett volna ha nem fejleszted, mert 4 GB ma már semmire nem elég.
Ha a modullal van a baj, azt letesztelheted, egy egy pen drive -ról bootolható Memtest -el.
#11 Általában megpróbálunk azonos RAM-okat egymás mellé tenni. Máskülönben inkompatibilis lehet. Simán lehet akár, hogy most jött elő a hiba, belefutottam már én is. Én mindenképp vagy az alapból 8GB-os verziót vettem volna, vagy 4GB modullal bővíteném.
Szedd ki a 8-as modult akkor és próbáld meg úgy használni egy kicsit és próbáld előhozni a hibát.
Illetve a már ajánlott Memtest-et lefuttatnám.
Futtatam már memtestet, az nem adott ki semmi hibát.
Ez olyan laptop hogy 8 giga rammal árultak. 4 Gb van az alaplapra integrálva, illetve volt benne egy slot is amiben volt egy 4GB-os modul. Aztán ezt a 4 gigás modult cseréltem ki egy 8 gigásra. Így jön ki a 12 GB.
"Futtatam már memtestet, az nem adott ki semmi hibát."
Ez milyen gyakran jön elő? Event logban látsz valami "oda nem illőt"?
Event logot nem tudom micsoda.
Majdnem minden bekapcsoláskor. Viszont próbáltam a naplózást is hogy a dump fájl mit mutat, ( itt egy felhasználó kérte ) és az tűnt fel ha kikapcsolom és azonnal vissza vagy ujraindításra megyek akkor ritkán jön elő. Viszont ha kikapcsolom és várok kb negyed órát mielőtt bekapcsolom akkor szinte biztos hogy nem indul el elsőre.
Start menübe írd "eseménynapló", ez az event log. Ott kutakodj a bal oldalon lévő "mappákban" és "Kritikus" bejegyzéseket (piros X) érdemes átolvasnod.
Ha elő tudod hozni a hibát, azért megpróbálnám kivenni a RAM-ot, hátha...
Na, egyre jobb. :D
Szóval én akkor úgy kezdeném, hogy lecsupaszítanám a "gyári" konfigra a laptopot. Ha úgy nem jön elő a hiba, akkor + RAM bele. Ha így előjön, akkor RAM. Ha nem, akkor SSD be és megnézni. Ha így előjön, akkor SSD.
Építkezz lentről felfele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!