Linear Phase EQ és szaturátor használata?
Felfigyeltem, hogy a mix Soundcloudon és mindenhol tisztábban hangzik, hogyha az EQ-kon és a szaturátorokon bekapcsolom ezt a módot.
Főleg a magas frekvenciák esnek szét, ha ezt NEM használom, mivel ilyen fázistolás meg minden (aki elektronikában otthon van, az is tudhatja, hogy a szűrők fázistolást is eredményeznek a leszűrt/levágott frekvenciatartomány hullámain).
Ha viszont használom mindenhol, leterheli a processzort. Azonban a mély és középmagasságú hangok esetén nem éreztem ilyen elváltozást, ugye meghallgattam a mixem linear phase módra beállított EQ-val és zero latency-s (fátistolásos) EQ-val, nem éreztem akkora nagy különbséget, mint a magas hangoknál, cintányéroknál pl..
Akkor hol érdemes inkább linear phase EQ-t és szaturátorokat használni, elég csak a magas hangoknál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!