Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi a helyzet Magyarországon a...

Mi a helyzet Magyarországon a torrentezéssel?

Figyelt kérdés
2 év után megyek haza Magyarországra.Otthon régen torrenteztem sokat.Szeretnék most is leszedni filmeket amennyit tudok.Lehet most is letölteni büntetés nélkül?Kell VPN hozzá,vagy nem szükséges?

2023. júl. 18. 22:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, nem kell VPN.
2023. júl. 18. 22:10
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Torrentezni bárhol lehet büntetés nélkül, hisz legális.

Ha jogvédett anyagot kalózkodsz, az már illegális, de VPN nem kell. Itt MO-n szerintem a kutyát se érdekli. Én legalábbis nem hallottam még senkiről, aki emiatt bajba került volna.

2023. júl. 18. 22:51
 3/20 szántóvető ***** válasza:
91%
mivel töltesz is vissza ezért fájlcserélést végzel.
2023. júl. 18. 22:55
 4/20 anonim válasza:
29%
A kettesnek gőze sincs németországban úgy meghurcolnak érte hogy nem igaz! De kedves kérdező, itthon igen lehet, no para.
2023. júl. 19. 01:31
 5/20 A kérdező kommentje:

Igen,tudom Németországban élek.

Ezért is kérdeztem,hogy mi a helyzet otthon.

2023. júl. 19. 07:25
 6/20 anonim ***** válasza:
89%

#4: Biztos, hogy nem hurcolnak meg németországban, ha legális dolgokat töltesz... pl innen bármit leszedhetsz: [link]

Persze gondolom a kérdező nem ilyen tartalmakra gondolt.

2023. júl. 19. 07:29
 7/20 anonim ***** válasza:
88%
Németország egy külön kategória. Ott még az EU szerint tök legális Windows kulcsokért is meghurcolnak, a legkülönbözőbb bűncselekménnyel meggyanúsítva. (Nyilván az EU szerint legális, ezért általában pénzmosással vádolják meg ilyenkor az illetőt.)
2023. júl. 19. 07:49
 8/20 P.O.C. ***** válasza:
89%

Annyira ellentmondásos infókat kapok a Németországi torretentezésről hogy nem igaz. Haverom 10 éve él kint, agyba főbe torrentezik, de még sosem volt belőle baja.

Amúgy a torrent is olyan mint a kés. Felvághatod vele a reggelig kenyeredet, szalámodat. De a gyomrába is vághatod a szomszéd Józsninak, csak mert beszólt.

Nem a technológia illegális, hanem amire használod. Magyarországon egyelőre még a lőtéri kutyát nem érdeli. Max ha valami vamzer gennyláda elunja magát, és fel nem nyom. De lehet még úgy se.

2023. júl. 19. 07:50
 9/20 anonim ***** válasza:
83%
Legális akkor is, ha jogvédett tartalmakat töltesz le, mert cserébe minden adathordozó árába beépítik az így kieső pénzt. Akkor is, ha családi fényképeket vagy legálisan megvett média biztonsági másolatait tárolod rajta.
2023. júl. 19. 08:09
 10/20 anonim ***** válasza:
85%
#4 Akkor, ha illegális anyagot töltesz. Legális anyagokat bárhol lehet torrentezni, hisz a torrentezés egy peer-to-peer fájlcsere, ami semmilyen jogi akadályba nem ütközik, hisz nem a fájlmegosztás módja határozza meg azt, hogy mi illegális, hanem a letölteni kívánt tartalom.
2023. júl. 19. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!