Mennyire értékelitek/szeretitek az open source programokat? Szerintetek is alulértékeltek?
Mivel lényegesen kevesebb (vagy éppen semennyi) marketing van tipikusan egy nyílt forráskódú szoftver mögött, ezért sokan nem is tudnak a létezéséről pl. egy adott programnak.
De aki hajlandó újat tanulni, azok szerintem értékelik, ha másért nem, akkor azért, mert ingyen van.
A kérdés első felére: ha tehetem open source programoz használok, próbálom kerülni a zártakat (proprietary), de ez nem mindig lehetséges.
Sok olyan open source program van ami nagyon magasra lehetne értékelni.
Néhány plélda:
LibreOffice
Vlc
Audacity
Gimp
Nos...
A használt operációs rendszerem: Linux Mint 21.1.
Az elsődlegesen használt irodai programcsomagom: LibreOffice 7.5.
A használt böngészőm: Mozilla Firefox.
Sorolhatnám még. Pedig amúgy a munkahelyem - mivel rendszergazda vagyok - fizetné nekem saját célra is a Windowst, meg a MS Office-t. Néhány jellegzetes területet leszámítva a nyílt forrású szoftverek már simán vannak olyan jók, sőt, akár még jobbak is, mint a fizetős alternatíváik. Csak ugye nem áll mögöttük egy pénzzel kitömött marketing-gépezet, így sokan még a létezésükről sem tudnak, vagy ha igen, akkor az információik nem túl hitelesek.
A valós értéke nem a népszerűségétől függ...
Az, hogy egy átlagember szerint mi fontos és mi nem annak nem sok jelentősége van. Nem igazán érdekel Sz@ros Pistabácsi véleménye Posványalsóról, hogy ő kizárólag MS Office terméket használ, mert szerinte az jobb. Én ettől még nyugodtan használom az opensource programjaim...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!