Asus Vivobook 15 pro wifi driver telepítés?
Sziasztok, adott egy új Asus Vivobook 15 pro m6500 QE laptop, amire feltelepítettem egy Windows 11-t, viszont már telepítésnél is problémába ütköztem, mert nem találta meg a wifit (nincsenek megjeleníthető kapcsolatok), gondoltam majd driver letöltése után megoldódik a probléma.
Feltelepült a windows, majd egy másik gép segítségével pendrivera le lett töltve az asus oldaláról a laptophoz megfelelő wireless, chipset driver, és telepítettem is őket, majd gép restart. A problémám nem oldódott meg, hiába telepítem fel, egyszerűen nem működik. Eszköz kezelőben sem látszódik, a wifi adapter. Ethernet kábelt meg nem tudok rádugni, mert nincs rajta port, csupán adapterrel lehetne ami meg nincs itthon.
Esetleg valakinek lenne rá ötlete?
Előre is köszönöm!
Ezeket a modern, új laptopokat direkt így csinálják, hogy az átlag júzerek ne tudjanak op.rendszert telepíteni.
Az én Acer laptopomban op.rendszer telepítésekor a meghajtó sem látszik de erre is van megoldás.
- Ilyenkor, ha a telepítés már sikerült, akkor csak a Wireless LAN (WLAN) drivert kell letölteni és telepíteni. Ha már csatlakozik az internethez akkor már magától telepíti a hiányzó driver-eket.
- Op.rendszer telepítés közben is lehet telepíteni a WLAN drivert.
Egyszerűen rá kell másolni a telepítő pendrive-ra a WLAN illesztőprogramot.
Ha elérkezel a Wi-Fi csatlakozáshoz akkor meg kell nyitni a parancssort a Shift + F10 gomb megnyomásával, és beírni a parancsot:
C:\Windows\explorer.exe & exit
Ezután be kell tallózni a pendrive-on lévő WLAN illesztőprogramot és telepíteni.
Az én Acer laptopomnál magától telepíti a drivereket, ami kell neki, de lehet, hogy nálad kézzel is kell telepíteni ami hiányzik.
Köszönöm a válaszokat mentek a zöldek!
#1: Csak nem értem sajnos, hogy egy egyszerű telepítés, újraindításon mi nem sikerülhet. A gyártó weboldaláról töltöm le (asus.com), figyelek a pontos laptop típusra, és letöltés után telepítés, resi, és semmi változás. Nincs adapter eszközkezelőben. Arra is próbáltam nyomni, hogy rejtett adapterek megjelenítése, de így se találja meg.
#2: Amit küldtél link, onnét töltöttem le a Realtek WLAN drivert, az van feltelepítve.
A windows telepítés közben megoldást megtaláltam utána, miután már felraktam a win-t, de nem hinném, hogy lenne különbség, hogy a telepítés közben van feltéve (amit linkeltél másodszor), vagy telepítést végeztét követően.
- Annyi a telepítés közbeni wi-fi driver telepítésénél, hogy a Win.11 telepítése közben ha nem tudsz kapcsolódni az internethez akkor nem tudod befejezni a telepítést. Addig nem tudsz a tovább gombra kattintani amíg nem kapcsolódik a hálózathoz.
Ha az a WLAN driver nem jó akkor valahonnan másikat kell letölteni és azt megpróbálni.
Pl. próbáld meg ezt:
WiFi-22.220.0-Driver64-Win10-Win11
Igen alapból nem engedett tovább, de ha feladatkezelőben bezárod a folyamatot, akkor tovább engedi a telepítést wifi beállítás nélkül, úgy mint amikor régebbi windowsoknál volt opció, hogy lehetőség kihagyása.
Most próbálok egy olyat, hogy újra teszem, és telepítés közben rakom fel a drivert.
Utána ha nem megy, akkor amit írtál drivert megpróbalom azt feldobni.
Köszönöm.
Szerintem azt is tedd rá a pendrive-ra amit másodszorra küldtem mert ha a gyári WLAN driver nem jó akkor evvel próbáld meg.
A gyári WLAN driver nekem nem tetszik mert, hogy csak 5,2MB-os. Nagyon kevésnek találom.
Ha mégse lenne jó írjál pü-ben egy email címet és elküldöm azt a wifi drivert amivel nekem működik. Már nem emlékszem, hogy honnan töltöttem le. Nekem se működött a gyári WLAN driver.
Én ezek a problémák elkerülése miatt direkt olyan laptopot vettem amin van vezetékes LAN csatlakozó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!